Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bedrijf exporteert naar 24 landen

Opening nieuw bedrijfspand Boekel in Oudkarspel

Tholen - Bij Boekel uit Oudkarspel, im- en exporteur van vollegrondsgroenten, was het groot feest. Afgelopen zaterdag werd het nieuwe bedrijfspand officieel in gebruik genomen. Hiervoor waren zaterdagmiddag- en avond veel klanten en leveranciers naar Noord-Holland afgereisd om dit mee te vieren.

Het nieuwe bedrijfspand was al van een afstand zichtbaar. De ruimte is efficiënt ingericht waarbij rekening is gehouden met veel ruimte rond de machines. Als decoratiemateriaal voor de open dagen werden de producten van Boekel 'geëtaleerd'. We zagen knolselderij, sluitkoolgewassen, aardappelen, wortelen in alle soorten en maten, kroten en uien. Deze producten zijn in de winter koploper en 's zomers komen daar ook broccoli, bloemkool en ijsbergsla bij. De geschiedenis van het bedrijf was tijdens de open dag terug te zien op informatieborden. Zo lazen we dat het nieuwe bedrijfspand 10.500 m2 groot is terwijl het oude pand 'maar' 3700 m2 was en dat sinds 1 januari 2017 Boekel Transport veranderd is in Boekel Leegwater transport BV.



Bekijk de fotoreportage


Het verhaal

's Avonds werd tijdens het officiële gedeelte het traject van toen naar nu gememoreerd. Ad Boekel de oprichter van het bedrijf en vader van directielid Niels Boekel begon in 1967 met 10 hectare landbouw. De huidige directie bestaat uit Niels Boekel die in 2003 het bedrijf van zijn vader overnam. In 2008 werden Bas Francis en Joost van Wonderen mede-eigenaar. Ad is inmiddels met pensioen maar op zijn jarenlange ervaring en kennis wordt nog regelmatig door de jongere garde een beroep gedaan. Door de vraag van een aantal klanten om met hen mee te willen groeien werd de beslissing genomen om op een nieuwe locatie te gaan bouwen. Op 29 februari vorig jaar ging de eerste paal de grond in en op 7 november j.l. werden de verpakkingslijnen opgestart. Met 4 inpaklijnen wordt dagelijks 200 ton knolselderij in verpakkingen van 1 tot 1.150 kilo verpakt. Het bedrijf doet dit voor ongeveer 180 klanten.

140.000 pallets
A.N. Boekel BV betrekt haar producten bij ongeveer 250 telers. In 2016 werd 2350 hectare product verhandeld, dit zijn 140.000 pallets of 135.800 ton handel. Koplopers in dat jaar waren witte en rode kool, knolselderij, peen en uien. Veel van deze producten worden, behalve uien, in de Noord Hollandse tuin geteeld. De meeste handel (60%) van Boekel beland in de supermarkten, 33% gaat via de groothandel en 7% vind haar weg naar de verwerking. In totaal exporteert het bedrijf naar 24 landen.

Zondag werd een open dag gehouden voor mensen uit de streek. 2500 mensen grepen de kans om een keer binnen te kijken. Wellicht krijgt men binnen een paar jaar weer een kans, want achter het nieuwe pand ligt nog een groot stuk grond wat aangekocht is voor verdere uitbreiding.

www.boekelwaarland.nl

Auteur: Andries Gunter