Robert Gaasbeek, Frais á Table:

"Ik lever een totaalconcept vanaf Rungis"

Tholen - Alweer twaalf jaar is Robert Gaasbeek werkzaam op de Groothandelsmarkt Rungis in Parijs. Sinds anderhalf jaar werkt hij als inkoper voor Frais á Table, onderdeel van Lukassen AGF, op zoek naar de verse specialiteiten en Primeurs. "Rungis is nog altijd de hotspot voor verse kwaliteitsproducten, niet alleen voor de Franse markt, maar voor heel Europa."


Robert Gaasbeek

Hoewel de AGF-producten voor Frais á Table de hoofdmoot vormen, koopt Robert ook vis, gevogelte, kazen en schelpdieren in op Rungis. "Voor eigenlijk alles wat met vers eten te maken heeft, kunnen bedrijven bij mij terecht. Ik lever een totaalconcept vanaf Rungis", vertelt Robert. "Lukassen heeft Frais á Table opgericht om haar assortiment te verbreden en dat is goed gelukt. We leveren niet direct aan restaurants, maar krijgen veel vragen van horecaleveranciers en speciaalzaken om hun producten aan te vullen met de betere producten die in Nederland moeilijk of slecht te verkrijgen zijn. En mocht iets niet voor het grijpen liggen, dan gaan wij op zoek."

Vergeten groenten
Als belangrijkste ontwikkeling in het groente-aanbod op Rungis noemt Robert de vlucht die het aanbod vergeten groenten en mini-groenten heeft genomen. "Deze hebben we in tal van soorten en maten beschikbaar. Voor mijn leverancier Sales uit Perpignan is het een unicum dat ze direct aan een bedrijf buiten Frankrijk leveren, dus dat is wel een hoogtepuntje. Ook de zongedroogde tomaatjes van Sud'n'Sol vinden gretig aftrek. Dat zijn nou echt producten waar horecaleveranciers naar op zoek zijn en daarmee tonen we ook aan dat we echt wat toevoegen aan de firma Lukassen."Robert is wekelijks meerdere keren op Rungis te vinden. "In mijn bus passen drie pallets en voor de rest huur ik vrachtwagens in", vertelt de inkoper. Hoewel hij fysiek op de groothandelsmarkt aanwezig is, koopt hij zoveel mogelijk direct bij de leveranciers in. "Ik kijk eerst hoe de afzet van een product loopt en benader vervolgens de producenten rechtstreeks, waarbij ik gebruik maak van Rungis als overslagpunt. Ik weet zodoende altijd waar de producten vandaan komen."

Hij ziet de toekomst van Frais á Table met vertrouwen tegemoet. "Bij de start moeten de mensen je altijd even weten te vinden, maar sinds afgelopen najaar begint het echt storm te lopen. Zo hebben we veel klandizie van horecaleveranciers uit België. Dat is toch net een wat andere markt dan de Nederlandse, die vaak op zoek is naar verfijnde producten. En dan komen ze vaak bij mij uit!"Voor meer informatie:
Frais à Table
Laagraven 11-13
3439 LG Nieuwegein
Mob: +31683334793
Robert@fraisatable.nl
www.fraisatable.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven