Van Dam wacht resultaat herbeoordeling maleine hydrazide af

Staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken wacht de resultaten van de Europese herbeoordeling van voor de uiensector zeer belangrijke werkzame stof maleïne hydrazide af. Dat blijkt uit de antwoorden van Van Dam op vragen vanuit de Tweede Kamer.

Maleïne hydrazide is een actieve stof die onmisbaar is voor de bewaring en export van uien. Het intrekken van de toelating van deze kiemremmer kan grote economische hebben voor de Nederlandse uien- en aardappelsector.

Elke werkzame stof – dus ook maleïne hydrazide – wordt op Europees niveau ongeveer elke 10 jaar herbeoordeeld conform het nieuwste Europese toetsingskader. Een herbeoordeling kan leiden tot het verlengen van de goedkeuring als aan alle voorwaarden wordt voldaan of tot het niet verlengen van de goedkeuring als niet aan alle voorwaarden wordt voldaan.

De sector pleit voor een tijdelijke verlenging van maleïne hydrazide van minimaal een jaar, zodat ook de antwoorden op de vragen gesteld door de European Food Safety Authority (EFSA) in de beoordeling meegenomen kunnen worden. Van Dam schrijft dat hij, aangezien het proces van de Europese herbeoordeling nog loopt, niet vooruit wil lopen op de uitkomst daarvan.

Bron: Ministerie van Economische Zaken

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.