Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Unitec presenteert nieuwe sorteeroplossingen

Tijdens Fruit Logistica maakte Unitec-directeur Angelo Benedetti onder meer bekend dat zijn bedrijf de omzet ziet groeien (€85 miljoen in 2016 ten opzichte van €72 miljoen in 2015, in 60 landen wereldwijd zaken doet en 90% van zijn zakendeals in het buitenland sluit.

Angelo Benedetti en Enrico Turoni tijdens de persconferentie van Unitec in Berlijn.

"We kunnen onszelf met recht een 'Group' noemen nu we ons werkveld hebben uitgebreid met de oprichting van ons innovatieve bedrijf UT Instruments. Het bedrijf werd in 2016 opgericht door Unitec, Tr Truroni en Unisorting dankzij de acquisitie van Logobardi, Sado en Sammo.

UT Instruments vervaardigt portable apparaten waarmee de kwaliteit van fruit gedurende het gehele productieproces gemeten kan worden.
 


Unisorting produceert gespecialiseerde technologieën voor de verwerking van appelen, dadels, uien, aardappelen, mango's, avocado's, citrus en asperges. Het verbetert het sorteerproces en maakt Unitecs productaanbod nog completer.



Al ruim 90 jaar lang, levert Unitec geavanceerde kostenbesparende en efficiëntieverhogende oplossingen aan pakstations over de hele wereld.

"Ook in 2017 gaan we hiermee door. Onze systemen maken het mogelijk defecte producten van de verpakkingslijnen te verwijderen. Bovendien kan het sorteren aan de hand van diverse parameters plaatsvinden. Zo is fruit met een lage Brix te gebruiken voor andere doeleinden. Het is belangrijk om dit te kunnen meten zodat de juiste beslissingen genomen kunnen worden."

De tevreden gezichten van Unitec klanten zijn het bewijs dat we ons werk goed doen.

Volgens Benedetti is betrouwbaarheid het belangrijkst voor een pakstation. "Partijen van een gelijke kwaliteit leveren betere inkomsten op dan wanneer zij producten bevatten die eigenlijk terecht horen bij de verwerkende industrie."

Enrico Turoni van TR Turoni vertelt over de voordelen van het gebruik van elektronische apparaten waarmee de kwaliteit van fruit voor de oogst bepaald kan worden. "Dankzij het feit dat zij draagbaar zijn, snel en voorzien van Bluetooth technologie bieden deze apparaten de gebruiker de mogelijkheid zijn klanten producten te leveren die aan alle eisen voldoen, want het behouden van klanten is een belangrijke doelstelling."



De belangrijkste technologische oplossingen van Unitec
Op Fruit Logistica presenteerde Unitec drie verpakkings- en sorteeroplossingen: Cherry Vision 2, Blueberry Vision en Cluster Cutter voor Rainier kersen.

Cherry Vision 2
Unitec ontwikkelde dit innovatieve systeem specifiek voor het elektronisch sorteren van kersen. 



Het afgelopen seizoen heeft de Cherry Vision 2 bijgedragen aan het succes van Melinda kersen. Het bedrijf heeft zijn winst kunnen verhogen dankzij een betere kwaliteit en dat in een seizoen dat gekenmerkt werd door weersextremen en insectenplagen. Er werd €0,60 bespaard op arbeidskosten en producenten ontvingen €0,30 per kilo meer.



Blueberry Vision
Een baanbrekende nieuwe technologie voor het sorteren van blauwe bessen.



Het is het eerste systeem waarmee verschillende parameters op het gehele oppervlak van de bes kunnen worden geanalyseerd. Het verhoogt de betrouwbaarheid van het sorteerproces aanzienlijk en is in staat 30 blauwe bessen per seconde te verwerken.

Cluster Cutter
Een perfect voorbeeld van innovatie toegespitst op één fruitsoort. De Cluster Cutter werd ontwikkeld voor de verwerking van Rainier kersen. De innovatieve steelverwijderaar, waarmee de stelen verwijderd kunnen worden zonder dat de kersen beschadigen, is gepatenteerd. Het systeem is baanbrekend op het gebied van kostenbesparing en efficiëntie dankzij de hoge mate van automatisering. Denk u eens in dat voorheen alle steeltjes met de hand verwijderd werden!


Voor meer informatie: www.unitec-group.com
Publicatiedatum: