Hogere tarieven voor Europese AGF-import door Amerikaanse importheffing

De Europese Commissie heeft onlangs laten weten dat het niet zomaar een Amerikaanse importheffing zal accepteren. De voorgestelde belasting zou de tarieven van tomaten, uien, truffels, gedroogde wortelen, peren en perziken die vanuit de EU naar de VS worden geïmporteerd, kunnen verhogen.

"Als bepaald gedrag tegen onze belangen of de internationale handelsregels indruist, hebben we onze eigen mechanismen om daarop te reageren", vertelde Jyrki Katainen, EU-commissaris voor handelsbeleid, aan de Financial Times. De EU-commissaris gelooft dat de World Trade Organization (WTO) zo'n importheffing zou weigeren, omdat de administratie erop heeft gezinspeeld het geld te gebruiken om Trumps grensmuur tussen Mexico en de VS te financieren. Hij is ook bezorgd dat de stap een handelsoorlog tussen de twee naties zou kunnen aanwakkeren. "In de EU hebben we alles wettelijk geregeld, maar we zijn ook onderdeel van wereldwijde regelingen zoals de WTO en we willen de globale handelsregels respecteren", vertelde Katainen aan de Financial Times.

Als de administratie het voorstel doorzet, zouden Europese bedrijven te maken kunnen krijgen met een stijging van 20% van de importheffingen. Volgens critici bedraagt de belasting een onrechtmatige subsidie op binnenlandse goederen, die in strijd is met de WTO. Sommige Republikeinen zeggen echter dat de belasting zich houdt aan de regels van de WTO en dat het een manier is om het aantal investeringen in de Verenigde Staten te vergroten.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven