Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wekelijkse bargeverbinding tussen Kramer City depot Rotterdam en Vlissingen

CMA CGM verstevigt positie in Vlissingen

Na een pilot in 2015 startte de Franse containerrederij CMA CGM vorig jaar een succesvolle wekelijkse containerdienst vanuit het havengebied Vlissingen op West-Afrika. Deze zgn. EURAF1 dienst verbindt Vlissingen direct met West-Afrika of via de belangrijke logistieke hub-havens Tanger Med en Algeciras aan de ingang van de Middelandse Zee. De dienst wordt door CMA CGM uitgevoerd met zes schepen rond de 3.500 TEU.



Op dit moment bestaat de lading nog grotendeels uit containers met aardappelen en uien maar inmiddels worden per binnenvaartbarge wekelijks vanaf het nieuwe Kamer City depot in Rotterdam ook containers met andere lading naar Vlissingen vervoerd om met deze dienst van CMA CGM vervoerd te worden. Deze extra lading verstevigt de succesvolle jaarrond containerdienst van CMA-CGM vanuit havengebied Vlissingen en sluit aan op de strategie van Zeeland Seaports om de overslag van containers te doen groeien.
Publicatiedatum: