Macfrut 2017 groter en internationaler

Macfrut blijft groeien. De 34e editie van de internationale handelsbeurs voor de AGF-sector zal van 10 tot 12 mei in Rimini worden gehouden en zal groter zijn dan vorig jaar (met 8 paviljoens in plaats van 7), innovatiever en bovenal internationaler.Drie maanden voor het evenement is het aantal internationale exposanten al met 30% gestegen vergeleken met de editie van vorig jaar. Er zijn momenteel al 40 deelnemende landen met inzendingen uit vijf continenten, zoals van nieuwe opkomende bedrijven uit landen als Angola, Ethiopië, Oeganda, Guatemala, Nicaragua, Costa Rica en Uruguay. Ook zullen er delegaties uit onder andere Mozambique, Zimbabwe, Zambia, Zuid-Afrika, Senegal en Ghana aanwezig zijn. Duidelijk is dat Afrika een sleutelrol zal spelen."Tijdens de vorige editie van Macfrut besloten we in overeenstemming met de oproep van Kofi Annan dat groenten en fruit de drijvende kracht moesten worden achter de groei en ontwikkeling van de Afrikaanse staten", vertelt Renzo Piraccini, voorzitter van Macfrut. Bij deze gelegenheid waren 18 vertegenwoordigers aanwezig, waaronder ambassadeurs uit Sub-Sahara-Afrika. De oproep werd gehoord, wat je kunt terugzien in de enorme aanwezigheid van de Afrikaanse landen en in hun interesse in handelscontacten met Italië en Europa".Soedan is het perfecte voorbeeld: in 2015 was het land slechts een bezoeker, in 2016 bezette het een producentenstand en in 2017 zal het deelnemen met twee grote expositieruimtes, één voor producenten/exporteurs en één voor importeurs, met meer dan 30 bedrijven. "Soedan importeert grote hoeveelheden groenten en fruit uit Italië (voornamelijk appelen en diepgevroren aardbeien) – niet rechtstreeks, maar via de Verenigde Arabische Emiraten of Egypte," vertelt Piraccini, "en het wil nu naar Rimini komen om directe handelsrelaties aan te gaan met Italiaanse exporteurs. Soedan weerspiegelt Afrika's belangen: het gaat tijdens Macfrut op zoek naar kopers, maar wil ook technologie, kennis en zelfs groenten en fruit verwerven."
Een andere nieuwe deelnemer is Angola. In de 'Rede Camponesa' zijn meer dan 30 bedrijven verenigd die geïnteresseerd zijn in handelscontacten, maar ook en vooral in het verbeteren van de voorraadketen.

Op Macfrut 2017 worden vele nieuwe bezoekers verwacht: delegaties van handelaren uit Kazachstan, Oezbekistan en Kirgizië zullen het evenement voor de eerste keer bijwonen en andere deelnemers zullen verschillende Noord-Europese landen zijn, voornamelijk geïnteresseerd in biologische producten. De biologische AGF is een van de speerpunten deze editie: er komt een speciale ruimte voor conferenties, vergaderingen en presentaties van nieuwe producten, genaamd 'Macfrut Bio'.

Voor meer informatie:
Elena Vincenzi and Alice Camellini
Macfrut
Tel: +39 059 786 3894
www.macfrut.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.