Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Luchtdoorlaatbaarheid benutten zonder volumeverlies

Efficiënt werken is aan de orde van de dag in de uien. "Bij de grotere verwerkers passeren er dagelijks grote hoeveelheden kisten, die geleegd en goed gevuld moeten worden. Wij bieden daarvoor verschillende automatische systemen voor zowel kleine als grote verwerkers," aldus Bas van Hees van Van Hees Machinery in de Uienspecial van Primeur die dit weekend uitkomt. Het bedrijf ontwikkelt slimme en kostenbesparende systemen en is gespecialiseerd in het vullen van kisten. "Neem onze Nº1 BoxFilr. Deze machine stapelt, vult, draait en leegt kisten volautomatisch", vat hij samen. Bas merkt op dat deze machine, met een capaciteit van 150 ton per uur, met name geschikt is voor de grotere verwerkers. Zo wordt door huidige gebruikers met behulp van deze machine een snelheid bereikt van 120 kisten per uur. Dat is heel snel en dat met één heftruck."



Waar een normale kistenvuller vier handelingen per kist heeft, wordt dit met de BoxFilr beperkt tot een halve handeling per kist doordat er tegelijkertijd twee kisten worden geplaatst en verplaatst. Deze kistenvuller doet alles op gewicht, waardoor de gebruiker exact weet wat er netto in de schuur staat aan gewicht. "De kist wordt verticaal schuddend naar beneden gevuld, wat zorgt voor een goede luchtdoorlaatbaarheid in de bewaring en het komt de productvriendelijkheid ten goede", voegt hij eraan toe. "Er is geen stresspunt in het midden van de kist. We hebben er bewust naar gekeken om het midden van de kist zo snel mogelijk op de juiste temperatuur te krijgen om de luchtdoorlaatbaarheid van de kist goed te benutten zonder volumeverlies. Ook bij de Dubbele Bunkervuller en de Monofilr worden dezelfde vulprincipes gehanteerd. Nieuw is dat er precies ingevoerd kan worden hoeveel product er afgeleverd gaat worden. De machine verdeelt het volume automatisch over de kisten. Op die manier gaat er nooit een kilo te veel weg."
 
bas@vanheesmachinery.nl