Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Maarten Verbruggen van Verbruggen Palletizing Solutions:

“Technovatie is het geheim achter de snelheid”

Tholen – De gemiddelde grootte wordt kleiner, constateert Maarten Verbruggen van Verbruggen Palletizing Solutions. Het klinkt als een tegenstelling maar het is een trend die aansluit bij de wens om producten retailer-ready te verpakken. "Kleinere verpakkingen verwerken betekent meer handelingen. Vanuit de industrie is dus een sterke vraag naar verdere automatisering van het stapelproces", vertelt Maarten. "Wij noemen dat Technovatie, de kruising tussen techniek en innovatie." 





Ongeëvenaard
"Wij zijn een bedrijf dat van oudsher is gespecialiseerd in moeilijk stapelbare producten maar ons steeds verder verbreden. Daarom zochten we naar een oplossing voor deze vraag naar verwerking van kleinere verpakkingen, en ontwikkelden de VPM-VHV. Deze machine is een combinatie van 25 jaar ervaring en continue innovatie, maar het geheim zit hem in de software die alles aanstuurt. Sinds we de besturing in eigen beheer namen is het gelukt om een ongelooflijk snelle machine te maken. De verwerkingssnelheid van de VPM-VHV is 50 kratten tot 120 dozen per minuut stapelen afhankelijk van het aantal dozen per laag ", vertelt Maarten. De verwerkingssnelheid van de VPM-VHV is volgens Maarten nog ongeëvenaard. Verbruggen Palletizing Solutions presenteerde de machine tijdens de Fruit Logistica 2017. "Ook in agriland worden de verpakkingen kleiner. De machine kan in combinatie met een grote hoeveelheid verschillende verpakkings- en bufferlijnen worden geleverd en de buffers één voor één legen."
 
Meeveranderen
Het bedrijf heeft op IT gebied dus flinke stappen gemaakt, de huidige ontwikkeling is om software om aan andere machinebouwers te gaan koppelen, het zogenaamde IOT. Een andere belangrijke ontwikkeling is de focus op export. "Voorheen exporteerden we voornamelijk naar Europese en Westers georiënteerde landen: de VS, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. Maar je moet mee veranderen met de wereld. We zijn momenteel bezig om dat uit te breiden en maken een internationaliseringsslag. Sinds we medewerkers hebben uit China, Argentinië, Rusland, India en Mexico krijgt de export naar die landen een boost. 'Native speakers' zijn onmisbaar om taal- en cultuurbarrières te slechten."


Voor meer informatie:
Verbruggen Emmeloord B.V.
Maarten Verbruggen
Bouwerskamp 13
8301 AE Emmeloord
T: +31 527 62 02 32
info@verbruggen.nl
www.verbruggen.nl