Solo knoflook mogelijk interessant als alternatieve investering

Sterke daling Chinese knoflookprijzen verwacht

"In maart komen de eerste volumes Chinese knoflook uit de provincie Yunnan op de markt. Op de lokale markt wordt reikhalzend uitgekeken naar de nieuwe oogst, die lager geprijsd zal zijn dan de knoflook uit voorraad. Voorgaande jaren maakten de volumes uit Yunnan nog niet zo'n groot verschil op de markt maar vanwege de hoge prijzen heeft de lokale sector zijn areaal uitgebreid en zal de productie naar verwachting met 20% stijgen," legt Haifeng Zhang van Jining Tianshang Land & Trading uit. Door de hoge prijzen van vorig jaar verliep de handel voor dit productie- en exportbedrijf moeizaam. Momenteel treft het bedrijf voorbereidingen voor de start van het nieuwe knoflookseizoen.

Productiestijging
Zhang legt uit dat dat de totale productie dit jaar zo'n 20% groter zal zijn dan vorig jaar waardoor de prijzen naar verwachting zullen dalen. Zodra de nieuwe oogst op de markt komt, worden de oude voorraden niet meer verkocht. De opgeslagen knoflook zal ofwel nu tegen lage prijzen verkocht moeten worden of helemaal niet. De voorraden zijn vergelijkbaar met die van vorig jaar. Vorig seizoen was het echter zo dat er rekening gehouden werd met een forse productiedaling als gevolg van vorstschade. Nu is het tegenovergestelde het geval en rekent de markt juist op een productiestijging."

"Vorig werden voorraden achtergehouden om de prijzen nog verder op te drijven. Dit jaar zal deze aanpak niet lonen. Mensen die geĆÆnvesteerd hebben in knoflookvoorraden lopen eveneens risico aangezien het product mogelijk niet meer verkocht wordt. De komende drie tot vier weken zullen de prijzen waarschijnlijk kelderen en het valt nog te bezien wat er daarna gebeurt.""Een bijkomend probleem is dat internationale handelaren zijn afgehaakt vanwege de hoge prijzen voor Chinese knoflook. Zij zijn op zoek gegaan naar andere leveranciers zoals Spanje, Peru en Argentiniƫ. Zodra retailers en importeurs eenmaal besloten hebben van leverancier te veranderen, is het moeilijk hen terug te winnen. Nu we niet meer op de prijs kunnen concurreren, is de Chinese knoflookmarkt gekrompen. De exportsector zal hard zijn best moeten doen om oude klanten terug te winnen."

Solo knoflook als alternatieve investering
"Kopers zouden ook kunnen kiezen om Solo knoflook te kopen. Dit is een speciale knoflooksoort die uitsluitend in China geproduceerd wordt. Er zijn maar een paar telers die dit product aanbieden en het product is waardevast."

Voor meer informatie:
Haifeng Zhan, Sales Manager
Jining Tianshan & Land Trading
www.tianshan-land.com
haifeng@tianshan-land.com
+86 537 2352 229Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven