Extra koelcapaciteit met nieuwe stekkerklare koelunits

Tolsma-Grisnich introduceert een nieuwe generatie QCC’s

De omvang van bewaarplaatsen neemt de laatste jaren fors toe. Ook wordt er meer waarde gehecht aan het optimaliseren van het bewaarrendement. Bovendien is er steeds meer behoefte om de capaciteit van koelunits flexibel te benutten. Met de nieuwe Quadro Compact Coolers (QCC 120 en 160) speelt Tolsma-Grisnich in op deze trend. Tolsma-Grisnich introduceert de nieuwe QCC 120 en 160 op de SIMA in Parijs (26 februari t/m 2 maart).Het ontwerp van de nieuwe QCC 120 en 160 (maximale koelvermogens van 120 en 160 kW) is gebaseerd op de bestaande en bewezen koelunits van Tolsma-Grisnich (de QCC 40 en QCC 60 Vario). Het verschil is echter de grotere luchtverplaatsing, het hogere vermogen en een verder geoptimaliseerde behuizing die zorgt voor een nog betere afvoer van de condensorwarmte. De maximale bewaarcapaciteit voor aardappelen van de QCC 120 is 1600 ton, de capaciteit van de QCC 160 is 2100 ton.

De nieuwe koelunits hebben een traploze capaciteitsregeling wat zorgt een optimaal afgestemde ventileer- en koelcapaciteit. De QQC's kunnen zowel extra koelvermogen generen maar ook met een lage capaciteit draaien afhankelijk van de vulling van de bewaarplaats. Het gewichtsverlies wordt hiermee gereduceerd. De koelunits zijn ontwikkeld om optimaal te functioneren in zowel koude als warme klimaten. De koelunits zijn ook geschikt voor gebruik met een aggregaat en zijn daarmee optimaal geschikt voor de opkomende markten.

Nieuw is ook elektronische expansie waarvan het functioneren wordt gevisualiseerd wordt op het ingebouwde (touchscreen) schakelpaneel. Deze is aangesloten is op de Vision Control bewaarcomputer. Via een internetverbinding is de slimme bewaarcomputer online te besturen, daarmee heeft de gebruiker altijd en overal inzicht in de bewaring.

Bron: Tolsma

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven