Groupe Vegco

Canadese uienverpakker zet appelsorteerder in voor interne kwaliteitsselectie

In Quebec zijn er momenteel voldoende uien in opslag voor de klanten uit Canada en de VS (van New Brunswick naar Florida). "Ons doel is om de klanten jaarrond te voorzien tot ons nieuwe seizoen in juli weer van start gaat", vertelt Charlene Newton van Groupe Vegco In. Onions. De markt ligt op een lager niveau dan vorig jaar.

De oogst van de vroege uien in Quebec is van medio juli tot medio augustus, daarna worden er tot begin oktober bewaaruien geoogst. "Het weer is mild geweest in vergelijking met andere jaren. Daarom blijven de uien in de meeste bewaarplaatsen erg goed. Normaal zien we in maart een piek als andere telers het seizoen beƫindigen, die geen high tech bewaring tot hun beschikking hebben."
Twee jaar terug installeerde Groupe Vegco een uniek sorteersysteem dat de kwaliteit van de uien extern maar vooral intern beoordeeld. "Het systeem was bedoeld voor appels, maar functioneert ook prima voor uien. Het verschaft ons en onze telers veel informatie en onze klanten een goede kwaliteit uien. We nemen 10 foto's van een ui en dat geeft ons veel data over intern vervol, rot etc. Daarnaast verschaft het een hoop informatie over welke uien goed presteren.


Voor meer informatie:
Charlene Newton
Groupe Vegco
Ph: 450-454-7515


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven