Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkije ziet af van economische sancties Nederland

Turkije zal geen economische sancties instellen tegen Nederland. Dat zei de Minister van Economische Zaken gisteren tijdens een persconferentie in Ankara. Eerder deze week werd de optie van economische sancties nog open gehouden nadat de diplomatieke betrekkingen tussen de landen bevroren.

"Laat het duidelijk zijn. Onze economische en handelsrelaties met andere landen, inclusief Nederland, zullen niet ter tafel komen in dit proces," aldus de minister Nihat Zeybekci. Hij wees er verder op dat de relatie al 400 jaar bestaat en er in die eeuwen nauwelijks problemen zijn geweest.

De relatie tussen Nederland en Turkije verkilde afgelopen weekend toen Nederland twee Turkse ministers toegang tot het land weigerde. De ministers wilden in Nederland campagne voeren in aanloop naar een referendum in april over een grondwetswijziging in Turkije.

Maandag bleek al dat economische sancties tegen Nederland lastig zouden zijn door bepalingen in het associatieverdrag dat Turkije met de EU heeft gesloten. Hieronder toch een overzicht van de handelsstromen tussen de landen, gebaseerd op cijfers van Eurostat.













Publicatiedatum: