Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK dient notificatie over Brexit in bij EU

Op 29 maart heeft de Britse regering conform artikel 50 van het Verdrag betreffende de Europese Unie officieel aan de EU laten weten dat het VK de EU wil verlaten. Wat er nu gebeurt? De komende twee jaar (of eerder als voordien overeenstemming is bereikt) zullen de Britse regering en de EU gaan onderhandelen over een akkoord over de terugtrekking van het VK uit de EU.

Gedurende deze onderhandelingen, die in Brussel zullen plaatsvinden, is het voor het Nederlandse bedrijfsleven nog 'business as usual'. Wat na afloop van de onderhandelingen de gevolgen zullen zijn voor het bedrijfsleven is op dit moment nog niet aan te geven. Dat zal afhangen van de afspraken die gemaakt worden over de toekomstige relatie tussen het VK en de EU. Maar de Britse markt blijft een belangrijke markt (onze tweede belangrijkste exportpartner na Duitsland) voor het Nederlandse bedrijfsleven.

Nederlandse overheid ondersteunt
De Nederlandse overheid helpt ondernemers bij het beantwoorden van vragen en het inventariseren van mogelijke problemen die uw bedrijf heeft door het aankomende vertrek van het VK uit de EU, zodat wij hier gezamenlijk op kunnen anticiperen. Zo wil de overheid via de website de meest gestelde vragen zoveel beantwoorden en zullen ondernemers op de hoogte worden gehouden van de belangrijkste relevante ontwikkelingen.

Voor specifieke vragen kan men ook direct contact met de Landbouwraad in Londen via LON-LNV@minbuza.nl.

Bron: Agroberichten Buitenland
Publicatiedatum: