Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gelderse subsidie voor innovatie landbouw-water

Organisaties en bedrijven kunnen samen met het waterschap in hun regio subsidie aanvragen voor innovatie op het gebied van water in de landbouw. Door de verandering van het klimaat zijn er maatregelen nodig om water langer vast te houden en de kwaliteit van oppervlakte- en grondwater te verbeteren. De landbouwsector kan hier met innovaties een belangrijke bijdrage aan leveren. De subsidie kan in de periode van 20 maart tot en met 17 april 2017 worden aangevraagd.

Samenwerking
Om dit innovaties op een hoger plan te trekken is samenwerking met de waterschappen van belang. Bestaande of nieuwe samenwerkingsverbanden, waarin een waterschap deelneemt, kunnen de subsidie aanvragen.

Voorbeeld samenwerking
Een voorbeeld is het organiseren van een samenwerking tussen boeren en het waterschap om verdroging tegen te gaan door het plaatsen en beheren van boerenstuwen. Het uiteindelijke doel van de subsidie is dat er maatregelen worden getroffen door boeren of door boeren in samenwerking met een andere partijen.

Subsidie
Voor elk van de drie Gelderse waterschapsgebieden is €170.000 aan subsidie beschikbaar. Daarvan komt voor elk beheersgebied € 85.000 uit het Plattelandsontwikkelingsprogramma 2014-2020 (POP3). De overige subsidiegelden komen van de provincie Gelderland en waterschappen.

Plattelandsontwikkelingsprogramma 2014-2020 (POP3)
Europa stelt via het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (ELFPO) subsidie beschikbaar aan agrariërs, overheden en bijvoorbeeld samenwerkingsverbanden tussen agrarische bedrijven en kennisinstellingen. De subsidie is bedoeld voor projecten die bijdragen aan innovatie en het duurzamer maken van het platteland. In 2016 konden aanvragen worden ingediend voor onder andere kavelruil, innovatie landbouw en verbetering waterkwaliteit. De komende jaren vinden nog verschillende subsidie-openstellingen plaats in het kader van POP3.
Publicatiedatum: