Bostock New Zealand verwerkt 100 ton uien per uur met nieuwe voorsorteerlijn

De Nieuw-Zeelandse uienproducent Bostock New Zealand uit Hake's Bay heeft een nieuwe voorsorteerlijn van Tong Engineering in bedrijf genomen. De lijn heeft een capaciteit van maar liefst 100 ton uien per uur."Na jaren van groei exporteren we onze producten - naast uien ook appelen en kiwi's - naar meer dan twintig verschillende landen in Europa, het Midden-Oosten, Aziƫ en Noord-Amerika", aldus Neville Gillespie. "Nu de vraag naar onze uien blijft groeien moesten we onze lijn upgraden om een veel hogere doorstroom te realiseren."

e keuze voor de Tong-apparatuur was snel gemaakt. "We hebben een goede relatie met hun dealer Dobmac en waren er snel van overtuigd dat deze machine is wat we zochten. Een lijn van hoogwaardige kwaliteit die grote volumes kan voorsorteren.

De lijn is uitgerust met zes rijen van verstelbare spoelen voor de verwijdering van het uienafval voordat de uien over de leesband gaan. Daarna gaan de uien naar het automatische EasyFill kistenvullerssysteem in de 5 ton grote uienboxen. Hierdoor zijn we nu in staat meer dan 1.000 ton uien te verwerken.

Voor meer informatie:
Tong Engineering 
Tel: +44 (0)1790 752771

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven