Accon avm:

"2016 slecht jaar voor peen- en uientelers"

Het jaar 2016 gaat de boeken in als het jaar waarin telers van peen en ui tegen de verwachting in slechte resultaten boekten. Het gunstige weer dat in het buitenland tot goede oogsten heeft geleid, was een reden voor lage prijzen. Daarnaast is ook in de omliggende landen meer vraag naar producten uit eigen land, wat de export bemoeilijkt. Het was wel een goed jaar voor de aardappelteelt: alle soorten aardappelen hebben een goede prijs opgebracht. Dit stelt advies- en accountantsorganisatie Accon avm op basis van de resultaten over 2016.

Wat de kosten over 2016 betreft, zijn deze voor gewasbescherming, grondverbetering en pacht gestegen. Daartegenover staat dat de kosten voor meststoffen, onderhoud aan machines, brandstof, vreemde arbeid, afschrijvingen en rente op veel teeltbedrijven zijn gedaald. Accon avm verwacht dat de oogst 2016 bij poot- en consumptieaardappelbedrijven goede resultaten oplevert. Bij bedrijven met veel uien of winterpeen in het bouwplan is de kans groot dat het resultaat fors lager zal zijn dan in 2015.

Bron: Accon avm

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.