JDC

"Optisch uien sorteren is geen toekomst maar dagelijkse realiteit"

De sorteeroplossingen van JDC hebben de afgelopen jaren talloze uien-batches verwerkt bij diverse Europese uienbedrijven. "Gedurende deze periode hebben we vrijwel alle ziektebeelden en afwijkingen wel een keer over de band gehad. Het weer en de uitwerking op de kwaliteit van uien is natuurlijk elk jaar anders. Om een volledig beeld te krijgen van externe kwaliteit, is dus een verbeterproces van vele jaren doorlopen", vertelt Bas Ruygrok."Inmiddels kunnen we zeggen dat het optische sorteersysteem volledig is afgestemd op de Europese ui. Dat komt omdat alle kwaliteitskenmerken in samenhang met de omstandigheden zijn geprogrammeerd. Een bruine vlek op een ui kan na een droge periode op een andere afwijking duiden dan na een natter jaar. Het camerasysteem combineert kleur en Near Infra Red om tot deze beoordeling te kunnen komen.""Wie dit systeem aanschaft, kan er dus direct mee beginnen. Dit in tegenstelling tot pas ontwikkelde systemen, waarbij het leerproces nog moet beginnen. Dit 'bijleren' is proefondervindelijk omdat je niet weet waarom het systeem een ui als 'verkeerd' classificeert. Uitkomst is dan alleen: hij zat niet bij de goede", constateert Bas.Selecteren op interne kwaliteit: de enige in zijn soort
"Je wilt bij de geselecteerde slechte uien het liefst geen enkele goede ui terugvinden. De Elisam sorteermachine is dan ook in staat om vrijwel alle voorkomende interne defecten te detecteren. Daarbij wordt het programma continu doorontwikkeld. Zo is er onlangs met twins/doubles ervaring opgebouwd en verwerkt in de software. Ons systeem zorgt dat er zo min mogelijk goede bij de slechte zitten en dat is altijd de eerste winst."JDC Automation: online verbinding van machines
"Geautomatiseerd verwerken van uien draait om een goed ingericht proces waarbij alle onderdelen optimaal op elkaar aansluiten en de lijn onder elke conditie doorstroomt. JDC engineers kennen de kritische punten in dit proces. Ze creëren samen met klanten de best passende sorteeroplossing en verwerken die in het design en uiteindelijke opstelling van de lijn. Het JDC Automation programma geeft vervolgens realtime inzicht in de werking van de gehele lijn. Dankzij de communicatie tussen machines werkt de gehele lijn in samenhang en dat staat garant voor optimale prestaties."


 
JDC levert sorteeroplossingen aan uienbedrijven, die niet langer willen wachten op de toekomst maar er direct mee aan de slag willen. Bekijk de ervaringen van uienbedrijven op jdcgrading.com of laat u op 3 mei a.s. overtuigen van alle voordelen tijdens een demonstratiedag in Denemarken.

Voor meer informatie:
JDC Grading
Bas Ruygrok
Tel: 0223 660666
bas@jdcgrading.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.