Tomra viert 45-jarig bestaan met recordomzet

Sinds zijn oprichting op 1 april 1972 heeft Tomra zich ontwikkeld van een pionier in automatische recycling technologie tot een leverancier van sensorgebaseerde oplossingen die de duurzaamheid binnen de sector verhogen. 
De Noorse broers Petter en Tore Planke begonnen destijds in een kleine schuur met de ontwikkeling van een emballagemachine voor de lokale kruidenier. Nu, 45 jaar later, boekt het bedrijf een recordomzet van €710 miljoen en heeft het wereldwijd al 90.000 systemen geïnstalleerd.

Tomra's sensorgebaseerde oplossingen worden vandaag de dag toegepast voor emballage-automaten, recycling en sorteren. Tot de recyclingtoepassingen behoren de vele afvalstromen en metalen waarmee optische sorteerders operators helpen waardevolle secundaire grondstoffen terug te winnen. Op het gebied van voedselsortering levert Tomra oplossingen die de capaciteit, kwaliteit, veiligheid en winstgevendheid van het proces verhogen.
 
Directeur Stefan Ranstrand legt uit dat het bedrijf zijn groei dankt aan het grotere bewustzijn dat grondstoffen beter benut moeten worden om duurzaamheid te kunnen garanderen. "Wij zijn trots op de successen die we tot nu toe bereikt hebben en kijken uit naar de komende jaren waarin we door zullen gaan met het ontwikkelen van innovatieve oplossingen die bijdragen aan een duurzame toekomst.'
Grondstoffen optimaal benutten
"Natuurlijke hulpbronnen staan meer dan ooit onder druk," vervolgt Ranstrand. "Door de wereldwijde bevolkingsgroei en de toegenomen consumptie worden grondstoffen in rap tempo verbruikt. De mensheid verbruikt jaarlijks meer grondstoffen en produceert meer afval dan de natuur kan verwerken. Nu is het moment bereikt dat er een omslag moet komen. 

"Tomra wil een leidende rol vervullen in deze omslag door voortdurend nieuwe manieren te ontwikkelen om de productiviteit van grondstoffen te optimaliseren. Tomra's sensorgebaseerde technologie speelt hierin een cruciale rol doordat het bedrijven helpt om de opbrengsten te verhogen zonder schadelijke milieu-effecten."

Voor meer informatie: 
Andrew Peacock
Brand8 PR
Tel: +44 (0)113 394 4582
Mob: +44 (0)7432 655440

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven