Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oostenrijk: uien- en wortelenmarkt week 15/2017

Er is niks veranderd aan de gespannen situatie op de Oostenrijkse uienmarkt, meldt het Landbouwschap Oostenrijk op haar website. Het beschikbare aanbod is nog steeds ruim voldoende. Enkele telers voelen een bepaalde verkoopdruk vanwege de hoeveelheid die zij nog hebben of de kwaliteit van het aanbod. Over het algemeen wil iedereen nu graag van zijn uien af. De vraag op de binnenlandse markt ligt op een goed gemiddeld niveau en wanneer er prijsconcessies worden gedaan, kan er eveneens geëxporteerd worden. De prijzen liggen meestal stabiel op het niveau van vorige week. Voor losse uien, gesorteerd in kisten, wordt afhankelijk van de kwaliteit en grootte meestal 9 tot 13 euro per 100 kg betaald. In de exporthandel liggen de prijzen meestal lager.

De wortelmarkt in Niederösterreich is vlak voor de Paasdagen goed gestemd. De afzet op de binnenlandse markt verloopt nog steeds goed en er kunnen ook constant wortelen geëxporteerd worden. De prijzen konden onlangs verhoogd worden. Voor wortelen in een zak van 1 kg wordt nu meestal 58 tot 63 euro per 100 kg betaald.
Publicatiedatum: