Oekraïense uienprijzen stijgen door toenemende vraag in Rusland

Nadat de vraag naar uien in Belarus enorm steeg, hebben de Oekraïense telers snel de prijzen van hun hoogwaardige uien laten stijgen. Dit meldt Fruit-Inform. Hierdoor zijn de prijzen sinds het begin van deze week met 36% gestegen. De uien bereiken nu een bedrag van 2,50 UAH per kg (0,09 EUR per kg) op de internationale markt en 3,50 UAH per kg (0,12 EUR per kg) voor kwaliteitsuien voor de export. De Oekraïense exporteurs stonden een week geleden nog op het punt om hun uien voor niet meer dan 2,40 UAH per kg (0,08 EUR per kg) te verkopen. 

De huidige prijzen zijn nog steeds 38% lager, vergeleken met vorig jaar. Fruit-inform beweert dat telers hun prijzen laten stijgen doordat er in Rusland een tekort is aan hoogwaardige uien. Dat land consumeert het grootste gedeelte van de Oekraïense uienexport door de re-export door Belarus. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.