Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitse landbouwminister naar Egypte voor verdere samenwerking

De Duitse minister van Landbouw Christian Schmidt is op 10 en 11 april voor politieke gesprekken in Caïro geweest. Daarbij werd hij begeleid door afgevaardigden van de Duitse Bondsdag. Christian Schmidt trof naast de Egyptische president al-Sisi ook zijn Egyptische ambtscollega, de minister van Landbouw en Landwinning dr. Abdel Moneim al-Banna aan evenals de Egyptische minister van Handel en Industrie Tarek Qabil en de minister van Investeringen en Internationale Samenwerkingen Sahar Nasr.

Minister Schmidt verklaarde naar aanleiding van zijn reis: "Egypte is binnen het Arabisch gebied een belangrijke partner voor Duitsland. De politieke stabiliteit en economische ontwikkeling van het land zijn essentieel voor de stabiliteit van de gehele regio. De meest recente aanslagen tegen christenen baren mij grote zorgen en tonen hoezeer veiligheid en stabiliteit in gevaar zijn. In naam van bondskanselier Merkel heb ik aan president al-Sisi de medewerking van de Duitse Bondsregering overgebracht en onderstreept dat we terrorismebestrijding internationaal met alle rechtsstaatmiddelen als gemeenschappelijke opgave zien.

Onze landen zijn op het gebied van cultuur, ontwikkeling en wetenschap traditioneel nauw met elkaar verbonden. Ik ben blij dat we nu ook nauwer samen kunnen werken op het gebied van landbouw- en voedingseconomie. We zullen Egypte ondersteunen bij de ontwikkeling van een moderne agrarische sector, die efficiënt omgaat met bronnen en goede prestaties levert. Alleen door de versterking van een productieve en markteconomisch ingerichte agrarische sector, evenals de ontwikkeling van toegevoegde waardeketens, kan de voedselvoorziening van de snel groeiende Egyptische bevolking veiliggesteld worden en kunnen er economische perspectieven voor de mensen aldaar geschapen worden.

De focus van onze samenwerking zal liggen op de uitvoering van een project dat doelt op de kwaliteitsbewaking en veiligheid van Egyptische producten op de thuismarkt. Daarnaast zal ik de wetenschappelijke kennisuitwisseling op agrarisch gebied bevorderen. Mijn doel is om een promovendusprogramma op te zetten om de nu al bestaande samenwerking tussen de hogescholen en onderzoeksinstellingen in onze twee landen op het gebied van landbouw- en voedingseconomie verder te intensiveren."
Publicatiedatum: