Jos Van Vugt, De Vitaminentuin:

"Vroeger zag ik andere groentewinkels als concurrent"

Tholen - Zijn vader is al meer dan 50 jaar actief in de AGF, maar ook Jos van Vugt loopt alweer wat jaren mee in de sector. Hij runt sinds 1989 De Vitaminentuin in Vlijmen. "We leveren zowel aan de consument als aan horecabedrijven in de buurt", vertelt Jos. "Onze doelstelling is een zo compleet en vers mogelijk assortiment aan te bieden."Nieuwe aanpak
De omzet bij de Vitaminentuin groeit jaarlijks. "We hebben enkele jaren geleden een dipje gehad, maar daar zijn we gelukkig weer bovenop gekrabbeld. "Ik zat soms met mijn handen in het haar, maar heb gelukkig veel gehad aan adviezen van Dik Vogelaar van LookAtFresh. We hebben stap voor stap diverse zaken in de winkel aangepakt en gerestyled. Ik ben heel blij met hoe het daarna is gelopen, de nieuwe aanpak was zeer succesvol en is het nog steeds. Vorig jaar hebben we mee gedaan met de verkiezing 'Groenteman met Ster' en we verdienden er ook één volgens de jury. Het gaat zo goed, dat we eigenlijk een grotere winkel nodig hebben om verder te kunnen groeien. Het is fijn om ook tips van collega's te krijgen in de BPF-werkgroep. Ik leer daar al jaren ontzettend veel. Vroeger zag ik andere groentewinkels als concurrent, nu niet meer. Ik heb bijvoorbeeld geleerd om de besteding per klant omhoog te krijgen. Dat was mij alleen nooit gelukt. Een andere goede tip tijdens die meetings was om sommige producten alvast voor te verpakken. Dat werkt ook goed, met name bij aanbiedingen!"Gemak
Volgens Jos zijn ze de afgelopen jaren met name gegroeid in de gemaksproducten. "We hebben hier een open snijderij naast de winkel. Mensen waarderen het ambachtelijke, alles wordt elke dag vers gemaakt. Er worden salades, maaltijden en diverse andere producten bereid. We vinden het belangrijk om met de tijd mee te gaan en nieuwe zaken te blijven ontwikkelen. Daarnaast willen we de juiste prijs-kwaliteitsverhouding behouden. Zo bieden we het hele jaar door trostomaten uit Nederland of België. Dat onderscheid ons ook van de supermarkten hier in de buurt, die toch een deel van het jaar Spaans product aanbieden." Hij vindt het geen bedreiging dat er vijf supermarkten vlakbij zijn gevestigd. "Het zorgt alleen maar voor meer mensen. Als het bij hen druk is, is het bij mij ook druk. Daarnaast werken we samen met topslagerij Derks. Bijna alle klanten die ons bezoeken, gaan ook naar de slager en andersom."


 
Proefschaaltjes
Jos vindt het belangrijk dat zijn klanten tevreden zijn. "Van mij mogen ze altijd proeven. Ik zorg met mijn personeel dat er dagelijks proefschaaltjes bij de producten staan, zodat klanten geen miskopen kunnen doen. Ik ben best een Pietje Precies, alles moet elke dag 100% in orde zijn. Gelukkig heb ik een geweldig team die hier enthousiast aan mee werkt."Jos geeft aan dat hij verschillende leveranciers heeft. "Elke groothandelaar in Nederland heeft haar specialiteiten. Ik kies bewust voor spreiding en haal overal de beste kwaliteit."

De komende jaren wil hij uitbreiden, maar weet nog niet precies waar en hoe. "Eigenlijk willen we de snijkeuken ergens anders vestigen, zodat we de winkel hier groter kunnen maken. We hebben steeds meer koeling nodig, het aantal gemaksproducten stijgt telkens. Daarnaast krijgen we steeds meer horecaklanten en we hebben meer ruimte nodig om die bestellingen klaar te maken. Hoe we het gaan aanpakken, is nog niet helemaal duidelijk, maar dat er nog zaken gaan veranderen is zeker."

Voor meer informatie:
AGF Jost van Vugt / De Vitaminentuin
Oliemaat 8
5251 AG VLIJMEN
T: 073-5117297
F: 073-5183939
info@versishetlekkerst.nl
www.versishetlekkerst.nl
www.agfjosvanvugt.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven