Goede markt voor zoete uien in de VS

Tijdens de vakbeurs Viva Fresh dit weekend zal Utah Onions een aantal uienrassen presenteren. De producent teelt alle kleuren uien: geel, rood en wit en uiteraard ook zoete uien. "De groeiomstandigheden zijn de laatste jaren uitstekend in Utah," vertelt Tony Campise. "Het planten voor de najaarsoogst is begonnen en we rekenen wederom op een goed jaar." In Utah worden de uien geteeld in Syracuse, Corrine en Layton maar er wordt ook geproduceerd in Washington, Oregon, Colorado, New Mexico en Mexico.

"De periode rond Pasen is doorgaans druk en de consumptie is altijd hoger rondom feestdagen. We verwachten ook een goede zomer," voegt Campise er aan toe.De categorie zoete uien doet het erg goed. "We hebben onze zoete uien dit jaar gepromoot en grotere volumes verkocht dan ooit tevoren. De grootste groei komt door nieuwe klanten en het samenwerkingsverband van uientelers in het zuidwesten. Campise kijkt uit naar de vakbeurs waar hij nieuwe contacten kan leggen. "Het is een geweldige vakbeurs die goed is voor deze regio."

Utah Onions breidt ook zijn verwerkingsfaciliteiten uit. "We zullen onze faciliteit in Dallas uitrusten met een verpakkingslijn. "We hebben zulke goede zaken gedaan dat we kunnen investeren in extra machines," vervolgt Campise. Het bedrijf zal ook zijn pakstation in Syracuse, dat al sinds de jaren veertig van de vorig eeuw in gebruik is, moderniseren. Onlangs tekende het bedrijf een exclusieve overeenkomst met Carzalia Valley Produce.

Voor meer informatie:
Tony Campise
Utah Onions
Tel: 801-773-0630

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven