Benny Wezenberg geridderd in de Orde van Oranje-Nassau

Benny Wezenberg is op 26 april 2017 geridderd in de Orde van Oranje-Nassau.

"Dhr. Wezenberg is als ondernemer pur sang van grote betekenis voor stad, regio en land en door zijn inzet voor het behoud van het milieu is hij zeker in de transportsector een voorbeeld binnen en buiten de grenzen van ons land. Onder zijn kundige leiding is Wezenberg Groep gegroeid van drie medewerkers naar een sterk en gezond bedrijf van circa 400 personeelsleden. Een bedrijf dat betekenis heeft voor de stad Kampen door werkgelegenheid te bieden en de lokale economie doet floreren. Hij ziet het als ondernemer als zijn plicht om zorg te dragen voor zijn personeel, maar trekt zijn verantwoordelijkheid breder. Hij nam initiatieven om actief op zoek te gaan naar duurzame en milieuvriendelijke vernieuwingen voor de transportsector. Zijn gedachtengoed weet hij binnen zijn bedrijf op brede wijze door te voeren. Dhr. Wezenberg heeft zich bewezen als maatschappelijk verantwoord ondernemer. Wezenberg Groep en haar medewerkers zetten zich in voor reductie brandstofverbruik en vermindering van CO2-uitstoot. Daarnaast investeert Wezenberg fors in het milieu door nieuwe technieken die de uitstoot beperken.De heer Wezenberg denkt in het belang van de regio, via zijn bedrijf, maar ook door veel tijd te besteden aan lokale bestuurlijke functies. In 1990 werd de heer Wezenberg bestuurlijk actief voor de VVD, eerst als voorzitter van de afdeling IJsselmuiden en vanaf 2006 als voorzitter van de VVD afdeling Kampen/IJsselmuiden. In die hoedanigheid heeft de heer Wezenberg de afgelopen jaren een grote en waardevolle bijdrage geleverd aan de lokale en regionale VVD.

Daarnaast is de heer Wezenberg mede oprichter van 'Lichtstad Kampen'. Vanaf de voorbereiding in 1999 heeft hij zich ingezet om de stad Kampen letterlijk en figuurlijk in de schijnwerpers te zetten door monumentale gebouwen in de binnenstad van Kampen aan te lichten.

De paardensport is een passie van de heer Wezenberg. Van 2006 tot 2015 was hij verdienstelijk voor Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland (KWPN)", luidde de speech.

Voor meer informatie:
Wezenberg Groep
Veilingweg 1
8271 PX IJsselmuiden
Nederland
T: +31 (0)38 33 15 108
F: +31 (0)38 33 19 905
info@wezenberg.nl
www.wezenberg.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.