Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
7 juli eerste resultaten gepresenteerd

EC ontvangt 320.000 reacties op publieke consultatie nieuwe GLB

De Europese Commissie heeft in de afgelopen 12 weken ruim 320.000 reacties uit alle 28 EU-landen ontvangen op de openbare raadpleging over het moderniseren en vereenvoudigen van het gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB). Verreweg de meeste reacties, ruim 147.000, kwamen uit Duitsland. Uit Nederland kwamen 7.200 reacties.

Uit een eerste analyse blijkt dat een aantal reacties zijn ingediend via verschillende online platforms van belangengroepen. Daarnaast heeft de Europese Commissie reacties ontvangen van individuele burgers, nationale, regionale en lokale overheden en organisaties, die een breed scala van belanghebbenden vertegenwoordigen.

Alle antwoorden worden in overweging genomen om de omvang van de uitgedrukte visies vast te leggen. Er wordt nu een volledige analyse van de reacties gemaakt. De eerste resultaten zullen 7 juli op het stakeholdersevenement in Brussel gepresenteerd worden.

Zie hier voor een overzicht van de aantallen reacties, ingedeeld naar land en soort organisatie de site van de Europese Commissie.
Publicatiedatum: