Bayer introduceert ForwardFarm in Nederland

Nieuwe samenwerking wil duurzame landbouw bevorderen

Vandaag is in Abbenes de eerste ForwardFarm van Nederland geopend. ForwardFarm 'Het Groene Hart' is een zelfstandig boerenbedrijf dat in samenwerking met Bayer en andere partners innovatieve landbouwpraktijken implementeert en demonstreert. De samenwerking is onderdeel van het initiatief ForwardFarming: een internationaal netwerk van onafhankelijke boeren waarmee Bayer samenwerkt om duurzame landbouw te bevorderen.

Eigenaar Jasper Roubos is de zesde generatie in zijn familie die de boerderij runt. Hij verbouwt aardappelen, tarwe, uien en suikerbieten op 85 hectare zeer vruchtbare poldergrond. Op de boerderij worden digitale landbouwtechnieken, zoals precisiespuiten met behulp van GPS, veilig en schoon werken en het versterken van biodiversiteit gedemonstreerd. Deze aanpak helpt Jasper duurzaamheid in de praktijk een stap verder te brengen.

"Ik besloot om aan ForwardFarming van Bayer mee te werken omdat ik wil laten zien dat economisch succes hand in hand kan gaan met een innovatieve en milieubewuste aanpak", aldus Jasper Roubos, eigenaar van Het Groene Hart. "Ik voer regelmatig productieve gesprekken met partners, inwoners van het gebied en boeren die op bezoek komen. En ik kan nu nieuwe idee├źn invoeren die de duurzaamheid van mijn boerenbedrijf naar een hoger niveau brengen."

Met het netwerk van ForwardFarming biedt Bayer een platform voor het demonstreren van geïntegreerde gewasoplossingen, schoon en veilig werken en een forum voor de dialoog en samenwerking met relevante stakeholders. Het Groene Hart is de vijfde rolmodel-boerderij in het ForwardFarming-netwerk van Bayer, dat zich verder zal uitbreiden in Europa, Zuid-Amerika en Noord-Amerika.
Nederland is na de Verenigde Staten de grootste exporteur van landbouwproducten. Nederland organiseerde deze week het Global Forum for Innovation in Agriculture in Utrecht. Tijdens dat evenement werd Het Groene Hart officieel gelanceerd als een Bayer ForwardFarm; de afsluiting van een week vol gedachtewisselingen over duurzame praktijken aangedreven door nieuwe innovatie en inzichten.

Bron: Bayer

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven