Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
ontworpen door Barka en gebouwd bij G&W

Nieuwe stenen- en kluitenzoeker geïnstalleerd bij Agristo

Barka introduceert een nieuwe stenen- en kluitenzoeker. "Dit is een compleet nieuw model: een zes kanaal machine in plaats van een machine met vier kanalen", vertelt Bart Verduyn van Barka. "Deze is gemaakt uit zeer solide materiaal en weegt 18.000 kilo." De wastrommel alleen - zonder het frame - weegt ongeveer 36 ton. Deze bestaat uit slijtvast metaal, waar je zelfs niet in kan boren."



Minimum aan beschadigingen
Hij geeft aan dat de machine hierdoor mooier continu door kan werken. "En hij kan makkelijk tot 25% bevuiling en zinkend materiaal aan. Dit is zo'n 30 ton stenen en aardkluiten per uur, die de machine er feilloos uit haalt." Volgens Bart kan hij makkelijk 200 ton per uur draaien. "Toch kiezen we ervoor om hem rustig te laten draaien. Door de onderlinge wrijving gaan de aardappelen elkaar wassen. Op die manier vermijden we zelfs het minimum aan beschadigingen aan de aardappelen."



Volgens hem loont de investering. "Hij is verkocht aan Agristo en zij zijn er tevreden over. De machine draait het hele seizoen feilloos door zonder enige productiestop. De wastrommel heeft een diameter van 2.400 millimeter en een lengte van 12.000 millimeter. Gezien de hoge kwaliteit draaien deze machine binnen 30 jaar nog steeds." Agristo is gevestigd in Wielsbeke, op de oude site van Unilyn, op een oppervlakte van 25 hectare. De machines zijn ontworpen bij Barka Services en gebouwd bij G & W in Duitsland. www.glass-wolff.de. De contactpersoon is Frank von Wolff.

Voor meer informatie:
Barka Services bvba
Bart Verduyn
Statiestraat 118
8810 Lichtervelde
Tel: +32.51.726.705
Fax: +32.51.727.522
Mobiel: +.32.473.11.26.37
bart@barka.be
bart.verduyn@skynet.be
www.barkaservices.eu
Publicatiedatum: