Engelse AGF-handelaren geven 15% meer bij voedselbank

Gegevens tonen aan dat leveranciers bijna 15% meer groenten- en fruitoverschot aan liefdadigheidsinstellingen geven dan in het financiële jaar 2016. Dit jaar ging er bijna 1.900 ton verse groenten en fruit naar liefdadigheidsinstellingen en lokale groeperingen, vergeleken met 1.641 ton van vorig seizoen. Afgelopen jaar zijn AMT Fruit en G's Fresh begonnen met het verdelen van hun overschot aan liefdadige organisaties. Leveranciers als Mack, Thanet Earth, Produce World, IPL, Albert Bartlett en Greenvale sloten zich aan.

De gegevens werden onthuld door FareShare, de grootste herverdeler van het VK. Het bedrijf ontvangt voeding van goede kwaliteit van retailers, fabrikanten en telers. Dit wordt aan meer dan 6.723 liefdadigheidsinstellingen en lokale groeperingen gegeven, waardoor bijna een half miljoen mensen elke week te eten krijgen. De liefdadigheidsinstellingen bestaan uit opvangcentra voor daklozen, vrouwelijke vluchtelingen en ontbijtclubs voor kansarme kinderen. De instellingen maken voedzame maaltijden van de gekregen voeding. 
 
FareShare directeur van Food Mark Varney: "De sector realiseert zich dat er een manier is om voedingsverspilling tegen te gaan. Een recent verslag toonde aan dat voor elke £1, die geïnvesteerd wordt in de vermindering van voedingsverspilling, flink wordt bespaard. De herdistributie draagt daar voor een groot deel aan bij, omdat ook het personeel concreet voordeel ziet. Niemand wil dat goede voeding weggegooid wordt. Door het te weg te geven, weet je dat het naar mensen gaat die het nodig hebben. Het zijn niet alleen de consumenten, maar ook de werknemers die het waarderen als bedrijven het juiste doen met hun overschot. We zien ook dat supermarkten anders gaan praten over voedingsverspilling. Dit zie je gelijk terug in de leveringsketen. In het verleden was voedingsverspilling een vies woord, iets waar niet naar gekeken moest worden. Er is nu veel meer openheid. Tesco heeft hun leveranciers aangemoedigd om de voeding naar mensen te laten gaan, voordat het gebruikt wordt als dierenvoeding, voor vergisting of naar de stortplaats gaat. Dit heeft tot goede resultaten geleid. De instellingen waarderen de voeding die ze krijgen enorm. Groenten en fruit is niet alleen belangrijk voor een gezond dieet, maar het zorgt ook voor meer variatie in maaltijden. Liefdadigheidsinstellingen uit het VK die overvloedige voeding krijgen van FareShare, besparen gemiddeld £7,600 (€6752) per jaar."

Naomi Pendleton, Hoofd Technische diensten bij AMT: "Iedereen die bij AMT Fruit werkt, is enthousiast over versproducten en goede voeding. Het doet ons altijd pijn als we goede voeding weg moeten gooien. Onze samenwerking met FareShare betekent dat we nu een geweldige kans hebben om iets bij te dragen aan een goed doel."
 
Voor meer informatie:
Jen Glyn
Tel: +44 020 7394 2460, +44 07415 241328
jen.glyn@fareshare.org.uk

 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.