FareShare directeur van Food Mark Varney: "De sector realiseert zich dat er een manier is om voedingsverspilling tegen te gaan. Een recent verslag toonde aan dat voor elke £1, die geïnvesteerd wordt in de vermindering van voedingsverspilling, flink wordt bespaard. De herdistributie draagt daar voor een groot deel aan bij, omdat ook het personeel concreet voordeel ziet. Niemand wil dat goede voeding weggegooid wordt. Door het te weg te geven, weet je dat het naar mensen gaat die het nodig hebben. Het zijn niet alleen de consumenten, maar ook de werknemers die het waarderen als bedrijven het juiste doen met hun overschot. We zien ook dat supermarkten anders gaan praten over voedingsverspilling. Dit zie je gelijk terug in de leveringsketen. In het verleden was voedingsverspilling een vies woord, iets waar niet naar gekeken moest worden. Er is nu veel meer openheid. Tesco heeft hun leveranciers aangemoedigd om de voeding naar mensen te laten gaan, voordat het gebruikt wordt als dierenvoeding, voor vergisting of naar de stortplaats gaat. Dit heeft tot goede resultaten geleid. De instellingen waarderen de voeding die ze krijgen enorm. Groenten en fruit is niet alleen belangrijk voor een gezond dieet, maar het zorgt ook voor meer variatie in maaltijden. Liefdadigheidsinstellingen uit het VK die overvloedige voeding krijgen van FareShare, besparen gemiddeld £7,600 (€6752) per jaar."
Naomi Pendleton, Hoofd Technische diensten bij AMT: "Iedereen die bij AMT Fruit werkt, is enthousiast over versproducten en goede voeding. Het doet ons altijd pijn als we goede voeding weg moeten gooien. Onze samenwerking met FareShare betekent dat we nu een geweldige kans hebben om iets bij te dragen aan een goed doel."
Voor meer informatie:
Jen Glyn
Tel: +44 020 7394 2460, +44 07415 241328
[email protected]