Abonneren
Vacatures
Weer
EU wil toelating glyfosaat met 10 jaar verlengen
In het najaar van 2015 concludeerde het International Agency for Research on Cancer (IARC) dat glyfosaat 'waarschijnlijk kankerverwekkend' is. Toen de Europese goedkeuring voor glyfosaat op 30 juni 2016 verliep, konden de lidstaten geen overeenstemming bereiken over (de voorwaarden voor) een verlenging van die goedkeuring. De EC besloot de huidige goedkeuringsperiode te verlengen met 18 maanden tot eind 2017. In de tussentijd moest het Europees Agentschap voor Chemische stoffen (ECHA) de mogelijke gezondheidseffecten van de stof onderzoeken. Aan de hand van deze uitkomsten zal de EC oordelen over de toelating van glyfosaat.
Bron: NFO
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-12-01 3 op de 10 Nederlanders kijkt dagelijks op een scherm tijdens het eten
- 2023-07-07 “De impact van een chronische ziekte op iemands werkvermogen en verzuim is aanzienlijk"
- 2023-06-02 Boeren melden zich voor problemen mentale gezondheid
- 2023-04-28 "Afschaffen btw op groenten en fruit levert veel op"
- 2023-04-21 Hoeveel boerenkool moet ik eten bij een kaliumtekort?
- 2023-04-14 Onderzoek naar pesticideresidu's in Vlaamse slaapkamers van start
- 2023-03-31 Gratis schoolmaaltijden van start
- 2023-03-24 Campagne gestart om mentale zorgen boer en tuinder bespreekbaar te maken
- 2023-01-27 Zorgt een gezonde landbouwgrond ook voor gezonde darmen?
- 2022-12-02 Gezond voedselaanbod leidt tot hogere klant- en medewerkerstevredenheid in zorg en horeca
- 2022-12-02 Blijvend hogere consumptie van groenten en fruit?
- 2022-12-02 Onduidelijkheid rondom parkinson: "Sommige boeren en telers voelen zich schuldig aan hun eigen ziekte"
- 2022-11-18 Een ander dieet helpt bij voedselcrises zoals tijdens de oorlog in Oekraïne
- 2022-10-21 Is groente langs de snelweg ongezond?
- 2022-09-23 Handzaam apparaat voor meten inhoudsstoffen AGF in ontwikkeling
- 2022-09-02 "Uien hebben mogelijk nut bij diabetes"