Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meerrijige schoffel- en wiedrobot is er klaar voor

Het Franse bedrijf Naïo Technologies beweert 's werelds eerste meerrijige mechanische schoffel- en wiedrobot ontwikkeld te hebben. De machine, die de naam 'Dino' heeft gekregen, zal ook op de internationale markt verschijnen en de fabrikant laat weten binnenkort de eerste vier exemplaren bij zijn klanten af te zullen leveren.

Tot deze eerste klanten behoren de Landbouwkamer van het Franse departement Somme, de coöperaties Agrial en Picvert en een Deens bedrijf.


Dino in actie op een veld in het departement Somme in het kader van het project Farm 3.0 

"Dit jaar zal Naïo 10 Dino robots leveren als onderdeel van zijn samenwerking met verschillende agrarische bedrijven in Frankrijk en Denemarken. De eerste testen vinden plaats in de slateelt maar er zullen ook proeven met andere gewassen plaatsvinden," legt productmanager Lionel Montchalin uit.

Dino: doelen en werkingsprincipes
De Dino robot werd ontwikkeld volgens dezelfde principes als de Oz wiedrobot maar is aangepast om beter te kunnen beantwoorden aan de eisen van grootschalige bedrijven en grotere akkers. Dino wiedt de groentebedden mechanisch zodat het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen beperkt kan worden en de productiviteit en kwaliteit stijgt.



De wiedrobot vindt automatisch zijn weg tussen de groentebedden dankzij zijn RTK-GPS-systeem. De machine is eveneens uitgerust met camera's die slarijen detecteren en de wiedinstrumenten van de robot zo nauwkeurig mogelijk langs de groenteplanten leiden.


Voor meer informatie:
Gwendoline Legrand
Naïo Technologies
Tel: +33 688 87 1711
gwendoline@naio
http://www.naiotechnologies.com

Publicatiedatum: