Test je AGF thuis op nitraatgehalte en geigerstraling

Een nieuwe stap in voedselveiligheidsperikelen. Op de Chinese website Alibaba worden voedselmeters aangeboden waarmee je direct de hoeveelheid nitraat in je AGF kan meten en weet of je voedsel blootgesteld is aan radioactieve straling. Voor ca 100 dollar ben je de eigenaar van de Greentest, de Portable High Quality High Accuracy Food Detector.Nitraat komt van nature voor in groente. Het nitraatgehalte in groente wordt mede bepaald door het ras, maar kan ook stijgen door gebruik van een grote hoeveelheid (kunst)mest of weinig zonlicht tijdens de groei. De meter vergelijkt de hoeveelheid nitraat met de gemiddelde hoeveelheid in de agf-soort en geeft een consumptie-advies: groen is ok, geel is opletten en rood is 2x meer dan de toegestane hoeveelheid.

De luxere variant, de Greentest Eco, is ook voorzien van een Geigerteller. Zo weet je of je voedsel niet radioactief besmet is.
Voedselveiligheid
In China is voedselveiligheid een belangrijk onderwerp voor de groeiende middenklasse. Na diverse voedselschandalen is de vraag naar veilig geproduceerd voedsel groeiende. "Bescherm je familie tegen onveilig voedsel!", zo wordt er dan ook voornamelijk mee geadverteerd. De geigerteller richt zich ook op Japan, waar na de ramp met de kernreactor de aandacht voor bestraald eten groot is.

Via Alibaba zijn de producten wereldwijd te bestellen. Als je er 500 besteld, kun je voor zo'n 60 dollar een meter bemachtigen. Per stuk liggen de kosten op ongeveer het dubbele.

Bestel je Nitraat- en Geigerteller hier.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven