Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aslam Pakhali, FA International

Grote vraag naar Pakistaanse uien tijden Ramadan

Voor moslims is de Ramadan enige weken geleden begonnen. Voedsel staat centraal tijdens deze periode en met name uien spelen een belangrijke rol. Volgens het Pakistaanse exportbedrijf FA International is de Ramadan belangrijk voor de uienmarkt. Uien zijn namelijk een belangrijk ingrediënt in de gerechten, die traditioneel verbonden zijn aan deze religieuze periode. 

"De uienmarkt is momenteel goed. De vraag is goed en de prijzen zijn stabiel. Zowel de kwaliteit als volumes zijn prima," legt Aslam Pakhali van FA International uit. "We hebben geen tekorten tijdens de Ramadan. De rode uien, die FA International levert, zijn met name bestemd voor de binnenlandse markt, de Golfstaten en voor buurlanden zoals Afghanistan. Momenteel liggen de prijzen in de haven van Karachi op €142,94 FOB.



Pakhali legt uit dat het huidige uienseizoen veel beter verloopt dan dat van vorig jaar. "In de laaggelegen regio's waar wij onze uien telen, was er voldoende water beschikbaar. Dankzij de gunstige weersomstandigheden is de kleuring van onze uien goed en kunnen we ook prima kalibers oogsten. Het huidige seizoen duurt nog tot augustus en het volgende seizoen zal in november of december van start gaan."

FA International heeft zijn eerste volumes naar Maleisië geëxporteerd. Pahkali legt uit dat zijn bedrijf hiermee geluk heeft gehad. "Er was een havenstaking maar het is ons gelukt om onze container te verzenden voor de staking begon." Afgezien van Maleisië exporteert het bedrijf ook naar andere markten in Zuidoost Azië, waaronder Singapore en Sri Lanka. 

Als de prijzen laag genoeg zijn, kan het bedrijf concurreren met India. Momenteel is er op deze markt echter geen belangstelling voor Pakistaanse uien. "Omdat we niet op prijs kunnen concurreren, moeten we wel op kwaliteit concurreren."

Voor meer informatie:

Aslam Pakhali
FA INternational
Tel: 0092 213 2629051 & 52
Email: pakhalifruits@gmail.com
Publicatiedatum: