Vroeg trips in uien door warm en droog weer

Op veel percelen wordt nu al tabakstrips in uien waargenomen. Met de huidige warme weersomstandigheden kan de tripspopulatie explosief groeien. Vooral de zuigschade van jonge tripslarven kan uiteindelijk leiden tot een forse opbrengstderving. In een vroeg stadium de opbouw van de populatie voorkomen is dan ook de beste manier om het risico op schade te beperken.

Movento
Met Movento heeft u het sterkste middel ter beschikking om uitbreiding van trips te stoppen. Het middel wordt na opname omgezet naar een mobiele actieve stof en wordt zowel opwaarts als neerwaarts naar de groeiende plantendelen getransporteerd. Hierdoor worden de jonge larven die zich schuilhouden in de schacht van de ui goed bereikt.

Movento is veilig voor veel nuttige insecten en spaart de natuurlijke vijanden van trips. Movento 0,5 l/ha bij waarnemen van de eerste trips solo toepassen op een goed groeiend gewas onder goede opname-omstandigheden en na 2 tot 3 weken eventueel herhalen.

Flipper
Met Flipper beschikt u over een nieuw biologisch contactinsecticide tegen zuigende insecten. Onder wat bewolkte of donkere omstandigheden bij een hogere RV heeft Flipper ook een prima werking tegen trips. Flipper spaart natuurlijke vijanden, mag ook in de biologische teelten toegepast worden en kent geen MRL. 1% Flipper solo toepassen (1 l/100 l water). Maak gebruik van water met een lage hardheid (<17 °dH).

Raken is van het insect is belangrijk, gebruik bij de toepassing ruim water (>350 l/ha). Behalve Flipper kunt u ook Decis inzetten om volwassen tripsen te bestrijden. Decis 0,3 l/ha heeft een brede contactwerking, maar spaart geen natuurlijke vijanden.

Kijk voor een uitgebreide omschrijving van de genoemde producten op de desbetreffende productpagina's of download de handige Bayer Agro App voor gebruik op uw smartphone of tablet.

Bron: Bayer Crop Science

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.