Ted Vaalburg genomineerd als ondernemer van het jaar

JASA Packaging Systems genomineerd als onderneming van het jaar in Alkmaar

JASA Packaging Systems is genomineerd voor de prestigieuze ondernemersprijs van Alkmaar. Uw groenten en fruit bij Albert Heijn, de Vomar, Deen of Jumbo kunnen zo maar verpakt zijn met behulp van één van de vele op maat gemaakte machines van JASA Packaging Systems dat vroeger gewoon Pannekeet Machine Techniek heette.

Piet Pannekeet, de oprichter die ook nu nog elke dag in de weer is voor zijn filosofie: 'om welk product of welke verpakking het ook gaat, er is altijd een juiste oplossing'. Alle machines worden gebouwd in Alkmaar. Met name de innovatiekracht en oplossingsgerichtheid van JASA hebben wereldwijd geleid tot een groot marktaandeel in de voedingsmiddelenindustrie.

JASA is een meester in het optimaliseren van het productieproces van haar klanten. De JASA-machines worden wereldwijd gebruikt, van Denemarken tot Engeland en van Italië tot aan Nieuw-Zeeland. JASA is net als de twee andere genomineerden een familiebedrijf. Stem op Jasa als Onderneming van het jaar 2017!

Ook een genomineerde voor de Ondernemer van het jaar komt uit de AGF-sector, namelijk Ted Vaalburg.Op het bedrijf van Boer Ted en zijn Nicoline Vaalburg wordt in de Schermer op zo'n 4 meter onder zeeniveau knolselderij en (poot)aardappelen geteeld, en daarnaast tarwe, spelt, graszaad en rogge om het land rust te geven. Hoewel maar weinig bekend, is Nederland na de USA (200x Nederland!) de grootste exporteur in agrarische producten (2014: ruim $ 92 miljard!).

En juist de vaak 'high tec' en toch traditionele producten van ondernemers als Boer Ted Vaalburg maken hier een groot deel van uit. Hierin gaan traditie en transitie (research and design van gezonde groente) hand in hand, wat ook geldt voor de unieke Ovaalburger, een vegetarisch zusje van de bekende hamburger.

Maar ook klimaatverandering begint stevig invloed te krijgen op oogst- en zaaitijden. Vorst eind april of veel te veel regen in augustus kunnen enorme schade brengen aan de oogst. Maar dat traditionele groente als knolselderij wèl gewild kan zijn, blijkt uit het jaarlijkse snert-event, waar honderden Alkmaarders op af komen. Als de ontwikkeling van poten in de modder naar gecertificeerd hoogwaardig duurzaam en super efficiënte productie u aanspreken, dan kiest u bij de Ondernemers van het Jaar voor Ted Vaalburg.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven