Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-lutions maakt biologisch afbreekbare verpakkingen van afval

Bio-lutions GmbH gelooft in duurzame innovaties. Ze hebben nu een gepatenteerd 'mechanisch proces' ontwikkeld waarmee overgebleven vezels omgezet worden in micro en nano gefibrilleerde vezels door alleen water te gebruiken.

Het is Duitsland gelegen bedrijf, opgericht door architect en industrieel designer Eduardo Gordillo in 2012, heeft zijn eerste proef project opgezet in Bengaluru en is langzaam bezig de verpakkings- en wergwerpcultuur te veranderen. Het bedrijf is in januari 2017 opgericht door drie Indiase partners: Kurian Mathew, 41, directeur; Kurian George, 35 en George Thomas, 35, de directeuren die samenwerken met Bio-lutions Gmbh en die een groot aandeel in het bedrijf hebben. Kurian George: "Hoewel het bedrijf in Duitsland gelegen is, hebben wij ervoor kunnen zorgen dat het bedrijf van een onderzoeksfase naar de commerciƫle fase is gegaan."

Het productiebedrijf - de enige in zijn soort - gebruikt overgebleven afval van de telers in de regio van Mandya. Suikerblad, ananasbladeren, tomatenbladeren, stengels van bananenbomen en waterhyacint planten worden verzameld in samenwerking met de lokale boeren. Deze boeren krijgen nu geld voor het afval dat ze vroeger weggooiden, waardoor ze hun inkomen kunnen verhogen en bijdragen aan een gezonder milieu waarin minder plastic wordt gebruikt. Nadat het is verzameld wordt het teeltafval omgezet in natuurlijke, biologisch afbreekbare en recyclebare verpakkingen voor voedsel. Het eindproduct wordt geleverd aan lokale bedrijven in Bengaluru, waar het gebruik van plastic al verboden is. Hierdoor voldoet het aan de vraag naar duurzame verpakkingen. 

Kurian Mathew: "Het hart van het bedrijf is de lokale gemeenschap. We halen de lokale afval op, produceren lokaal en maken de producten voor de lokale markt. Hierdoor zijn we onderdeel van het lokaal afvalverwerkingssysteem. Aangezien teelt hier de voornaamste bron van inkomen is, is dit een win-win situatie voor zowel ons als voor de boeren."

Lees meer op Your Story
Publicatiedatum: