Tamaulipas grootste Mexicaanse uienteeltregio

De uienteelt in Tamaulipas is aanzienlijk gegroeid. De staat teelde meer dan 116.396 ton uien. Volgens de vertegenwoordiger van SAGARPA, Eduardo Mansilla Gomez maakt dit Tamaulipas de grootste uienproducent van Mexico. Hij zei dat hierdoor ook de nationale productie is gestegen. Op het moment is Mexico de veertiende grootste uienproducent ter wereld met een jaarlijkse productie van 1.270.000 ton.

Gomez: "Telers zien uien als een product dat een goede prijs op de markt behoudt en waar veel vraag naar is op nationaal en internationaal niveau. De maatstaven van hoge kwaliteit en de verpakkingscentra voegen extra waarde aan de uien toe. Hierdoor kunnen we de nationale markt bevoorraden en de groente exporteren, voornamelijk naar de VS en naar Canada."

In het najaar van het 2016-2017 seizoen zijn er 3.564 hectare rode uien geoogst, 1.749 hectare zoete uien en 1.398 hectare witte uien. Gomez: "Het uienseizoen dat in april afgerond werd, had een waarde van 426.100.000 peso's (€20.659.194)." De National Institute of Agricultural and Livestock Forestry Research (INIFAP) raadt aan om in het najaar te planten, omdat deze periode de beste omstandigheden voor deze teelt kent.

Bron: espreso.press


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven