Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Syngenta viert 150 jaar groentenzaden

Op 1 juli 2017 heeft Syngenta haar 150-jarig bestaan in groentenzaden gevierd en dit jubileum met een donatie aan de stad Enkhuizen gemarkeerd.



Sluis en Groot, de grondlegger van het huidige Syngenta, werd in 1867 opgericht in Andijk als exporteur van koolzaad. Vandaag is Syngenta één van 's werelds toonaangevende producenten van groentezaden. Om deze mijlpaal te markeren, doet Syngenta een donatie aan de stad Enkhuizen, waar het bedrijf de grootste werkgever is. De donatie wordt gebruikt om een paviljoen te bouwen bij het Milieu Educatie Centrum.

Matthew Johnston, hoofd Groentezaden en Bloemen bij Syngenta, zegt: "We zijn erg trots op ons lange erfgoed in groentezaden. Al generaties lang innoveren we om tegemoet te komen aan de behoeften van telers over de hele wereld. Nu zijn we er meer dan ooit op gericht deze innovatie naar onze klanten en naar de gehele waardeketen te brengen, om te voldoen aan de vraag van de consument naar hoogwaardige, smakelijke, voedzame groenten die elke dag van het jaar beschik-baar zijn."

Syngenta heeft ongeveer 900 medewerkers in Nederland waarvan meer dan 600 medewerkers in Enkhuizen binnen groentezaden- en bloemen. Vorig jaar kondigde Syngenta een investering van 21 miljoen euro aan, om op deze site een nieuw technologiecentrum te bouwen.



Peter Acda, hoofd van de vestiging in Enkhuizen, reageert: "Enkhuizen is een strategische site voor onze groentezaden-activiteiten, voor zowel R&D als supply chain. Hier op de site ondersteunen we ongeveer 60% van de wereldwijde groentezaden-activiteiten van Syngenta en een derde van de veredelingsprogramma's wereldwijd. Syngenta is verheugd om het jubileum van groentezaden te markeren, de Nederlandse afkomst te vieren en de stad en onze medewerkers - waarvan de meeste in Enkhuizen wonen - te bedanken met een bij-drage aan het Milieu Educatie Centrum. We hopen dat de inwoners nog vele jaren van het nieuwe paviljoen zullen genieten."

Sluis en Groot werd deel van Zaadunie, in 1980 aangekocht door de Zwitserse multinational Sandoz. Sandoz en Ciba fuseren in 1996 om samen Novartis te vormen. In 2000 zijn de agrodivisies van Novartis en Astra Zeneca samengevoegd tot Syngenta.

Voor meer informatie:
Syngenta
www.syngenta.nl
Publicatiedatum: