Dacom en Mechan Holding bundelen datatechnologie

Het bedrijf Dacom Farm Intelligence (afgekort Dacom) en Mechan Holding uit Achterveld gaan een intensieve strategische samenwerking aan. Daarmee zetten beide bedrijven een grote stap voorwaarts in hun ambitie op het gebied van Precisielandbouw. Door de samenwerking worden data van tractoren en landbouwmachines gekoppeld aan teeltregistratie. Dat biedt enorme kansen voor de volgende stap in datatechnologie op het land.
 
Simon Kram, marketing manager Mechan Holding: "Wij willen onze eindklanten zoveel mogelijk faciliteren bij hun groei. Of dat nu groei van hun gewas is of groei van mens, dier of bedrijf. Met deze samenwerking zijn we in staat om een perfect platform te ontwikkelen voor onze eindklanten waarbij alle beschikbare data overzichtelijk en voorzien van adviezen weergegeven worden. Dat geeft onze eindklanten inzichten waardoor teeltbeslissingen gemakkelijk genomen kunnen worden."
 
Janneke Hadders, CEO Dacom, vervolgt: "De samenwerking met Mechan Holding geeft ons een versnelling om het agrarisch bedrijf te voorzien van concrete adviezen gebaseerd op het verzamelen van data. Door aan te sluiten op data van tractoren en landbouwmachines van de Mechan Holding kunnen we de teler of loonwerker helpen om zijn administratie deels te automatiseren. Het bijhouden van deze informatie levert gemak, inzicht en tijd op. Wij willen met deze nieuwe technologie├źn boeren uiteindelijk helpen hun teelt tijdens het groeiseizoen te volgen en bij te sturen."
 
De samenwerking tussen beide partijen voorziet ook in het gezamenlijk ontwikkelen van nieuwe Precisielandbouwproducten en -diensten die exclusief beschikbaar worden gesteld voor dealers en eindklanten van de Mechan Holding.
 
Voor meer informatie:
Dacom Farm Intelligence
T: +31 88 3226600
info@dacom.nl
dacom.farm

Mechan Groep
Hessenweg 164
3791 PM Achterveld
T: 0342 - 45 95 41
info@mechangroep.nl
www.mechangroep.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.