Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Nieuwe seizoen Bretonse sjalotten aangebroken
Eind vorige week is voor de Franse sjalottenteler Daniel Cadiou het seizoen weer begonnen. De kwaliteit en kalibers zijn volgens Cadiou uitstekend. De eerste partijen traditionele sjalotten worden momenteel gereed gemaakt voor de verkoop.
De kalibers zijn wat groter dan andere jaren wat te danken is aan de regenval eind juni.
Na het rooien worden de sjalotten een aantal dagen op het veld te drogen gelegd waarna ze naar de sorteerlijnen van het bedrijf vervoerd worden. Vervolgens worden de sjalotten opgeslagen in geventileerde ruimtes om het droogproces voor transport te optimaliseren.
De teler laat weten dat de vooruitzichten voor de biologische sjalotten eveneens goed zijn. "De kwaliteit is prima en de productie ligt hoger dan het gemiddelde van voorgaande seizoenen. Dit is gunstig omdat de vraag sterk groeit."