Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nunhems presenteert nieuwe witte uien aan Italiaanse sector

Een drietal rassen dat garant staat voor productiviteit, een goede kleur en uitstekende houdbaarheid stond op 17 juli centraal bij Numhens in Imola (Bologna). Hoewel de focus op witte uien lag, kwamen er ook andere rassen aan bod. 


Telersbijeenkomst bij Ghini in Imola

"We hebben een aantal populaire plantproducten. De witte ui Cometa is het meest in trek. Iedereen kent dit ras en het heeft een hoge productiviteit, goede vorm en kalibers. Men moet echter wel terughoudend zijn met de bemesting. Het ras kan meestal eind juli gerooid worden maar vanwege het weer is het seizoen dit jaar 15 dagen eerder aangebroken," legt deskundige William Cavalieri uit. 


Rijen Cometa uien

Het ras Cometa leverde 75 ton per hectare op. De uien zijn doorgaans uitstekend tot februari te bewaren. Het planten gebeurde vrij vroeg, op 25 januari door middel van pneumatische uienplanters. Er werden zo'n 800 planten per hectare gebruikt.


Cometa uien

Het tweede ras dat centraal stond was Rhea dat zijn witte kleur goed behoudt en geen groene verkleuringen vertoont. De Rhea uien kunnen tot maart bewaard worden. 


William Cavalieri

Solstice leverde zelfs bij bewaring tot april goede resultaten op en werd half juli gerooid. Hoewel dit ras als eerste wordt geoogst, is het het langst te bewaren. De Solstice heeft een volmaakte vorm en levert doorgaans goede kalibers op. 



"Het warme droge weer was optimaal voor de teelt van witte uien. De teler irrigeerde de uien door middel van druppelirrigatie wat de bodem minder compact maakt dan een beregeningskanon."



Het ras Valero is een vroege gele ui die geschikt is voor diverse regio's en een hoge kwaliteit garandeert. 



Utrero is een rustiek ras dat lang houdbaar is en een glanzende bruine kleur heeft. 

Contact:
Numhens Italy (Bayer)
Via Ghiarone 2
40019 S.Agata Bolognese (BO)
Tel.: (+39) 051.6817411
Email: william.cavalieri@bayer.com
Web: www.bayer.com
Publicatiedatum: