Controleer uw bewaarplaats

Voor sommige gewassen staat de oogst alweer op het punt van beginnen, maar zijn uw bewaarcellen al gereed voor het nieuwe bewaarseizoen? Tolsma-Grisnich heeft voor u een aantal handige tips die zeker de aandacht verdienen voordat de nieuwe oogst wordt ingeschuurd.

Roostervloer
Wanneer we het hebben over een roostervloer is het van belang dat de spleten vuil-vrij zijn, zodat er een optimale luchtstroom door de roosters gaat. Tijdens het in- en uitschuren komt er heel wat grond vrij van het product en blijft in de luchtkanalen liggen. Wanneer dit zich ophoopt heeft de luchtstroom te weinig ruimte om optimaal door de roosters te gaan, wat zal resulteren in behoorlijke tegendruk en rendementsverlies.

Ventilatoren
Tijdens het gassen blijft er altijd wat kiemremmingsmiddel achter op de waaierbladen. Dit kan uiteindelijk in onbalans resulteren, wat tijdens het ventileren meer energie kost en zorgt voor extra slijtage. Dit is simpel te verhelpen door de aanslag er af te poetsen met gasolie, een staalborstel of met een plamuurmes.

Productvoelers
Het meten en signaleren van afwijkingen tussen productvoelers is essentieel om temperatuurverschillen in de partij te voorkomen. Er is een relatief makkelijke manier om er achter te komen of de voelers in orde zijn: plaats alle voelers in een emmer water en vervolgens kunt u op de bewaarcomputer aflezen of er temperatuurverschillen zijn tussen de productvoelers.

Bron: Tolsma

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.