1.516 miljoen euro nettowinst

52% hogere nettowinst Rabobank dan eerste helft 2016

Rabobank heeft in het eerste halfjaar van 2017 een nettowinst geboekt van 1.516 miljoen euro. Dat is 52% meer dan in de eerste helft van 2016. De winststijging is mede te danken aan de gunstige economische ontwikkeling in Nederland, die leidde tot zeer lage kosten voor kredietverliezen. Het onderliggende bedrijfsresultaat vóór belastingen steeg met 12% tot 2.276 miljoen euro. Het rendement op geïnvesteerd vermogen steeg van 5,4% tot 7,8%.

Gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten daalde de kredietverlening aan particuliere en zakelijke klanten in het eerste halfjaar van 2017 met 1,8 miljard euro tot 417,8 miljard. Dit werd vooral veroorzaakt door het terugbrengen van het niet-strategische deel van in de commerciële vastgoedportefeuille en meer voortijdige aflossingen op hypotheken. Het marktaandeel in hypotheken is met 20,5% stabiel. De instroom van spaargeld van particuliere en private bankingklanten in Nederland leidde tot een stijging van de particuliere spaarmiddelen met 3,2 miljard. De totale toevertrouwde middelen daalden ten opzichte van 31 december 2016 met 4,5 miljard tot 343,2 miljard euro. De efficiencyratio verbeterde en bedroeg 67,6%.

Het volume aan leningen dat Rabobank heeft uitstaan in de landbouw- en voedingssector bedroeg op 30 juni 2017 in totaal 100,2 miljard euro. Dat is 1,8 miljard euro minder dan op 31 december 2016. In Nederland was er ook sprake van een lichte daling. Op 30 juni had de bank binnen Nederland voor 37,3 miljard euro geleend aan bedrijven in de landbouw- en voedingssector. Een half jaar eerder was dat 37,5 miljard euro. In het totaal aan kredieten dat de Rabobank wereldwijd heeft uitstaan gaat het in bijna 24% om leningen aan bedrijven in de landbouw en voedingsindustrie.

bron: Rabobank

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.