Sencrop maakt met Nederlandse telers nieuw online meteo-netwerk

Sencrop komt met een nieuw online weerstation in agro-meteorologie. Tijdens de SIMA in 2016 is het weerstation voor akkerbouwers onderscheiden met een hoogste innovatie-award. Sinds de introductie in 2016 hebben al meer dan duizend Franse akkerbouwers een Sencrop weerstation in gebruik. Tijdens Potato Europe in Emmeloord zal de Nederlandse introductie ervan plaatsvinden. Ondertussen wordt
het systeem al uitgebreid getest door een groep Nederlandse akkerbouwers.


Het nieuwe meetsysteem van Sencrop.

Het nieuwe weerstation van de leverancier van agro-meteorologisch meetsystemen meet neerslag, temperatuur, luchtvochtigheid en windsnelheid en -richting. Bij de ontwikkeling van het systeem waren tal van akkerbouwers betrokken. Hun wens was om de actuele weersinformatie van het eigen bedrijf realtime op een smartphone of desktop te kunnen bekijken. Daarnaast gaven ze aan dat het delen van weersinformatie met collega's in de regio voor hen belangrijk is. Beide opties zijn door Sencrop meegenomen bij de ontwikkeling van het meteo-system. 

Meteo-gegevens 
Recente, actuele en voorspelde weersinformatie is voor akkerbouwers van groot belang bij het nemen van beslissingen op het gebied van grondbewerking, zaaien, gewasbescherming en beregening. De informatie die het weerstation meet, wordt via een LPWAN-netwerk verstuurd en is realtime inzichtelijk voor de akkerbouwer. Via een webapplicatie of een app, wordt de actuele informatie cijfermatig en grafisch weergegeven. "Onze ambitie is om onze technologie laagdrempelig en zo breed mogelijk in te zetten om daarmee effici├źntere en duurzame landbouw te stimuleren", aldus directeur Martin Ducroquet. "Dat we vorig jaar de SIMA Innovation Awards hebben gekregen, is een erkenning voor de professionaliteit van onze systemen en een bevestiging van de vooruitgang die we hebben geboekt met onze digitale agro-meteorologische diensten."

Bron: Sencrop

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.