In 2016 werden er hoge prijzen voor Braziliaanse uien betaald

Argentijnse uiensector in de problemen

In het irrigatiegebied Santiago del Estero, dat gelegen is in het departement Robles zijn voor het herfst/winterseizoen 2017 op ongeveer 3.500 hectare uien geplant.

"Dit jaar is er gezaaid van maart tot mei. Gedurende de maanden juni en juli was er een tekort aan water waardoor er niet geïrrigeerd kon worden. Daarnaast zijn er in het gebied opvallende klimaatverschillen gemeten met dagtemperaturen van 25° C, en vorst in juli, waarbij het kwik tot onder de 8° C daalde."

Hierdoor zijn er problemen ontstaan. Zo is het loof aangetast door schimmels. Eveneens wordt gemeld dat er sinds 6 augustus nog een probleem is bijgekomen in de vorm van een sprinkhanenplaag die zich vanuit noordelijke richting zuidwaarts verplaatst en hierbij een bedreiging voor de uienteelt vormt. SENASA treft maatregelen in de hoop de plaag onder controle te houden. "Fysiologisch gezien zijn de uien eind augustus rijp om gerooid te worden. Het grootste volume zal in september verhandeld worden wanneer de uien het juiste kaliber hebben bereikt waar handelaren om vragen."
Vorig seizoen

Vorig jaar bedroeg het beschikbare volume uien op de Central Market in Buenos Aires 114.943 ton, een stijging van 3,3% ten opzichte van het jaar daarvoor toen er een volume van 111.230 ton op de markt kwam. De productie neemt jaarlijks toe. Het grootste volume was afkomstig uit Buenos Aires, gevolgd door de regio Santiago del Estero met een aandeel van 13,3%. Er werd een aanzienlijk volume uien uit Brazilië geïmporteerd, namelijk 7.367 ton. Braziliaanse uien waren het duurst in de maand juni met een gemiddelde prijs van €9,14 per kilo. De gemiddelde kiloprijs van uien uit de provincie Río Negro bedroeg in dezelfde periode €6,57. Uien uit het zuiden van Buenos Aires werden in de maand juni verkocht voor prijzen van gemiddeld €4,82 per kilo. In de nieuwsbrief wordt verschil in kwaliteit als mogelijke reden voor de prijsverschillen genoemd.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.