Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

HLB voert live bodemanalyses uit tijdens Potato Europe

Advies- en onderzoeksinstituut HLB gaat op 13 en 14 september tijdens Potato Europe in Emmeloord bodemanalyses uitvoeren met de SoilCares Scanner in stand B365. Geïnteresseerde telers kunnen een grondmonster van hun veld meenemen en daar laten analyseren. Ook ontvangen ze tegelijkertijd een bekalkingsadvies. HLB presenteert tijdens Potato Europe tevens de services die zij aan telers aanbieden met het zogeheten Lab-in-a-Box, het sensor-laboratorium van SoilCares.


Het uitvoeren van een bodemanalyse in de praktijk

Bodemmonster
De LiaB-service bestaat uit een dienst waarbij verschillende servicepakketten worden aangeboden, variërend van het opsturen van eigen gestoken bodemmonsters en een meting van alleen de nutriënten die in de bodem aanwezig zijn tot een bemonsterings-service inclusief een bemestingsadvies op maat. Alle bodemmonsters worden geanalyseerd in het Lab-in-a-Box (LiaB). HLB koppelt aan de analyses van het LiaB een praktisch toepasbaar en compleet advies. Hoe uitgebreid het advies is, hangt af van het gekozen servicepakket.

Sensor technologie
De SoilCares Scanner, waarmee HLB tijdens Potato Europe bodemanalyses uitvoert, is een handige draagbare bodemscanner, die ook op basis van sensor technologie werkt. De Scanner service maakt het mogelijk gedurende het groeiseizoen van de gewassen de bodemvruchtbaarheid monitoren. Een app op een smartphone geeft binnen 10 minuten de bodemstatus aan. Deze bodemscanner werkt samen met een smartphone met bijbehorende apps, die continue worden vernieuwd en uitgebreid.


De SoilCares Scanner.

Bron: HLB
Publicatiedatum: