Indiase overheid wijst plan voor minimum exportprijzen uien af

De Indiase overheid overweegt niet langer om een minimum exportprijs op uien op te leggen. De import zal over twee tot drie weken beginnen, waardoor de prijzen onder controle worden gehouden. 

Een overheidsbeambte: "De uienprijzen zijn na de import aanzienlijk gedaald. De bestellingen die al geplaatst waren zullen de komende 15-20 dagen uitgevoerd worden. Hierdoor wordt voorkomen dat de binnenlandse prijzen stijgen. Daarna zal de vroege kharif-teelt op de markt komen, wat opnieuw voor een neerwaartse druk op de prijzen zal zorgen." 

De Inter Ministerial Group (IMG) heeft daarom de minimum exportprijzen op de uien opgeschort. Vooralsnog zal de export in de gaten gehouden worden. Afgelopen maand heeft de Minister van Voeding, Ram Vilas Paswan, het Ministerie van Handel en Industrie gevraagd om de minimum exportprijzen in te voeren om de stijgende prijzen in toom te houden. De IMG heeft nog niets met het voorstel gedaan en heeft ervoor gekozen om af te wachten. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.