Twijfels over besluit heropbouw Großmarkt München

Er is inmiddels al ongeveer een maand voorbij gegaan sinds er over de heropbouw van de Großmarkthallen in München op hun traditionele standplaats werd gestemd. Desondanks baart de beslissing van de stadsraad nog steeds opzien in de publiciteit. Want de stemming op de Großmarkt München is na het politieke besluit nog steeds gespannen. Hans Buchhierl, een woordvoerder van het standplaatsinitiatief: "Gesprekken met handelaren en huurders van de Großmarkt laten zien dat er nog steeds grote onzekerheid bestaat over de toekomst van de Großmarkt. Vanwege het wijzigingsvoorstel van de grote coalitie is er nog steeds geen planzekerheid gegarandeerd."


Foto: Großmarkt München

Veel handelaren en andere betrokkenen twijfelen aan de serieusheid en de realiseerbaarheid van het stadsraadbesluit. "De politieke beleidsbepalers hebben weliswaar met een meerderheid besloten om de traditionele Großmarkt in München te behouden, maar het is slechts een kwestie van tijd tot de standplaats opnieuw ter discussie staat. Want het besluit van de stad München om de heropbouw van de Großmarkthallen met behulp van een privé-investeerder binnen de komende vier jaar tot 2021 te plannen en te verwezenlijken is niet realistisch. Met het investeerdersmodel wordt een reeds bestaande planning die men als uitgangspunt had kunnen gebruiken, compleet aan de kant gezet. Dit tegen de hoge prijs van een compleet nieuwe planning met onbekende afloop", legt Oliver Rob uit, eveneens woordvoerder van het standplaatsinitiatief.

Het standplaatsinitiatief zet zich daarom opnieuw in voor gesprekken met de gemeente over de verdere planning van de heropbouw. Op dit moment is dit belangrijk "om de gebruikersbehoeften te optimaliseren en om constructieve oplossingen en opties naar voren te brengen", vindt ook Andreas Buchner, directeur van 'Hausladen Fruchthandelsgesellschaft' en ondersteuner van het initiatief.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.