Oplossing voor het verouderingsproces aardappelen tijdens bewaring

September, de start van de aardappelbewaring in Nederland. In deze eerste maand van de herfst worden vele gewassen van het land gehaald, waaronder ook de aardappels. Deze aardappels worden dan voor een aantal maanden opgeslagen. Tijdens deze 'bewaringsperiode' is speciaal voor de kiemremmers een nieuw vernevelingsapparaat ontworpen.Het vernevelingsapparaat, ook wel de Synofog genoemd, heeft een nieuwe techniek, namelijk: elektrothermisch vernevelen. Het voordeel van de Synofog is dat het apparaat geen open vlam heeft. Dit zorgt voor een veilig gebruik met alle soorten kiemremmers.

Voor het ontstaan van de Synofog, werd vaak een brandstofmotor gebruikt. Hierbij is er een open vlam en komt er warme luchtstroom vrij. Die warme luchtstroom wordt met het nieuwe apparaat op een andere manier gecreëerd. Synofog blaast lucht over een heet verwarmingselement. Jos Veugen: 'Op deze manier hebben we de techniek van het 'oud' vernevelen aangepast naar een elektrische manier.'

Jos:"De Synofog is een stuk veiliger en stoot geen CO2 uit, dit is een groot voordeel want door middel van CO2 uitstoot versnelt het verouderingsproces van de aardappel."

De Synofog is afgelopen jaar gelanceerd. In dat jaar heeft Veugen een aantal apparaten uitgezet en deze gevolgd in het proces. Dit jaar heeft de Synofog op Potato Europe gestaan. Het vernevelingsapparaat is daar goed ontvangen. "De Synofog was dit jaar genomineerd voor de MKB top 100. Uiteindelijk behaalde ze een mooie 48e plaats. Daar zijn wij erg trots op."

Voor meer informatie:
Frans Veugen Bedrijfshygiëne bv
Pannenweg 329
6031 RK Nederweert
T +31 (0) 495 46 01 88
jos@fransveugen.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.