Nieuwe orderverzameltrucks: hogere efficiency en minder belastend

Met de nieuwe OPX-serie mikt Still op een hogere efficiency en minder vermoeidheid bij het orderverzamelen. De in totaal negen nieuwe orderverzameltrucks en een nieuwe trekker zorgen zowel voor vervanging als uitbreiding van de bestaande serie. Nieuwkomers zijn bijvoorbeeld de OPX 25 en OPX 25 Plus met een capaciteit van 2.500 kg en de OPX-L 16 met hefmast en korte wielarmen voor ergonomisch orderverzamelen, zelfs binnen de kleinste werkomgevingen. Met de vele nieuwe functies biedt Still haar klanten voor vrijwel elk gebruik de juiste orderverzameltruck, zo laat het bedrijf weten


Voor het incidenteel verzamelen van orders op het eerste niveau is er voor de OPX een optionele, uitklapbare opstaptrede, die een grijphoogte mogelijk maakt tot 2.183 mm.
 
Orderverzamelen
"Met deze grote variatie aan OPX-serietrucks leveren we onze klanten optimale oplossingen voor hun individuele behoeften", aldus Thomas A. Fischer, directeur verkoop, marketing en service (CSO) van Still GmbH. "Het is ons antwoord op de vraag naar extra efficiëntie bij het orderverzamelen. Onze ingenieurs hebben veel ergonomische verbeteringen doorgevoerd zodat het werken minder vermoeiend is. Dit verhoogt zowel het rendement van het orderverzamelen als de motivatie van de bestuurder."
 
De OPX-serie toont haar kracht vooral in gebieden met een intensieve goederenafhandeling, zoals in de centrale magazijnen van de detailhandel, de automobielindustrie, de distributiecentra, de levensmiddelenindustrie en binnen de logistieke dienstverlening (3PL), kortom overal waar een hoge verzameldichtheid vereist is, grote afstanden worden afgelegd en maximale efficiëntie vereist is, meldt Still.


De OPX is optioneel met een hydraulisch hefbaar platform verkrijgbaar voor een hefhoogte tot 1,20 m. Hierdoor is een grijphoogte van 2,80 m mogelijk en wordt een comfortabel en doeltreffend orderverzamelen gewaarborgd.
 
Verbeteringen
Centraal bij de ontwikkeling van de OPX-serie stond de ergonomie om de pickcapaciteit te verhogen. De verbeteringen beginnen al bij de werkplek van de bestuurder. Een lage instap en meer bewegingsruimte zijn slechts twee voorbeelden van een gebruiksvriendelijk totaalconcept. Ze zijn voor orderverzamelaars, die vaak op en af moeten stappen, echter van doorslaggevende betekenis. De gehele werkplek is bovendien individueel aan de wensen van de bestuurder instelbaar, zodat deze zo aangenaam en efficiënt mogelijk kan werken. 
 
Easy Drive
Een highlight van de OPX-serie is de Still Easy Drive. Dit omvat een nieuw ontwikkeld, ergonomisch en optioneel in de hoogte verstelbaar stuurwiel met geïntegreerde bediening en display. De bestuurder heeft altijd alle voertuiginformatie, zoals de accustatus en de bedrijfsuren, in één oogopslag. Dankzij de unieke vorm kan de gebruiker het stuurwiel onder alle omstandigheden perfect beetpakken. Zo verhoogt de OPX met eenvoudige middelen de veiligheid – ook bij het achteruitrijden. Bij voertuigen met mast-, initiële- of platformheffing zorgt Still Eeasy Move ook voor extra werkgemak. Via de, op het stuurwiel geïntegreerde kantelschakelaar kan de bestuurder zowel de mastheffing bedienen als het platform verhogen zonder hiervoor de handen van het stuurwiel te nemen.


Bij een voertuig met een hefbaar platform kan de gebruiker de werkplek niet alleen naar het eerste niveau heffen. Door het efficiënt "diagonaal" te werken, dus door gelijktijdig te rijden en te heffen of dalen, bespaart de gebruiker tijd en hemen de prestaties toe.
 
Pneumatisch gedempte platform
Uniek op de markt is het pneumatisch gedempte platform. Deze is op het gewicht van de bestuurder aanpasbaar om lichaamstrillingen aanzienlijk te verminderen. Een andere optie is een, in de rugleuning geïntegreerde en in hoogte verstelbare klapstoel voor gebruik op lange trajecten. Als de klapstoel in combinatie met het pneumatisch gedempte platform wordt besteld, zijn deze met elkaar gekoppeld, zodat ook de stoel van de pneumatische vering profiteert. Zo reduceert tevens de stoel lichaamstrillingen en beschermt hij de gebruiker.
 
De nieuwe Highspeed-orderverzamelaars OPX 20 Plus en OPX 25 Plus hebben een onderstel met 5 wielen. Met dit innovatieve concept garandeert Still dat het aandrijfwiel altijd voldoende tractie heeft – vooral in bochten. In combinatie met het nieuwe Still Eeasy Drive stuurwiel ervaart de gebruiker ook bij hogere snelheden een zeer fijngevoelig en stabiel rijgedrag. Daarnaast zijn alle Still -trucks in deze klasse uitgerust met de bewezen Curve Speed Control. Afhankelijk van de stuurhoek reduceert dit systeem automatisch de snelheid in bochten voor extra veiligheid tijdens de rit.
 
Robuust ontwerp
Naast een verbeterde ergonomie stond ook het robuuste ontwerp centraal bij de ontwikkeling van de OPX-serie. Zo zijn bijvoorbeeld de motorkap van de truck en de voorzijde van het batterijcompartiment gemaakt van robuust staal. Diverse bumpervarianten – van een eenvoudige rubberen versie tot een massief stalen beveiliging – beschermen het voertuig tegen eventuele beschadiging.


Moeiteloos werken door de verbeterde ergonomie loont met name als het gaat om intensieve goederenbehandeling, zoals bijvoorbeeld in de centrale magazijnen van de detail, de automobielindustrie, in distributiecentra, de levensmiddelenindustrie en binnen de logistieke dienstverlening (3PL).

Prestatie 
Een krachtige en onderhoudsarme 24V 3 kW-draaistroom-stuurmotor geeft het nieuwe voertuig het juiste vermogen. Het systeem garandeert hoge prestaties bij een laag energieverbruik en lange onderhoudsintervallen. De gebruiker profiteert zodoende van een hoge productiviteit bij lagere bedrijfskosten. Met de bewezen efficiencymodus Blue-Q kan tot zeven procent energie worden bespaard zonder noemenswaardige vermindering van de prestaties. Daarbij zijn de wendbare orderverzameltrucks met batterijcapaciteiten tot 620 Ah ideaal voor meerdere ploegendiensten. Als het vervangen van een accu noodzakelijk is, dan zorgt een zijwaarts wisselsysteem via een rollensysteem voor een snelle afhandeling. Is het wenselijk om bij intensief gebruik toch een hoge mate van beschikbaarheid te hebben zonder de accu te wisselen, dan zijn de truck tevens leverbaar met lithium-ion batterijen of een geïntegreerde lader. 

Gebruiksopties
Met tal van individuele gebruiksopties zijn de orderverzameltrucks aan te passen aan specifieke eisen: Voor klanten die bijvoorbeeld vaak op het eerste niveau orders verzamelen, is optioneel een, tot 1.20 meter hydraulisch te verhogen platform verkrijgbaar. Dit biedt een grijphoogte tot 2.80 m en waarborgt doeltreffend orderverzamelen. Het Still Easy Drive stuurwiel gaat samen met het platform de hoogte in. De gebruiker kan zodoende zijn werkplek niet alleen naar het eerste niveau brengen, maar ook de truck verplaatsen. "Door efficiënt 'diagonaal' te werken bespaart de klant bij het orderverzamelen veel tijd en verbeteren de prestaties ", aldus Fischer. Als er slechts af en toe op het eerste niveau wordt gewerkt, dan biedt de optionele, uitklapbare opstap een goedkoper alternatief. 

Bewegingsvrijheid 
Voor meer bewegingsvrijheid kan de klant optioneel voor een smallere rugleuning kiezen. Vooral bij Z-orderverzamelen, dat wil zeggen, wanneer goederen aan beide zijden van de stelling worden verzameld, biedt deze optie de gebruiker voldoende ruimte om via het platform naar de juiste zijde van het gangpad te lopen. 
 
Optioneel kan de truck worden uitgerust met de intelligente LED-dagrijverlichting Plus. Dit zorgt in de eerste plaats voor een betere zichtbaarheid van de truck. Daarnaast informeert het LED-licht de gebruiker of het voertuig zich in de gebruiksmodus bevindt, of er eventuele storingen zijn of dat de batterij leeg is.
 
Diverse opbergvakken bieden de gebruiker ruimte voor persoonlijke items. Via een extra 12-V-stopcontact kunnen apparaten zoals mobiele telefoons of tablets worden geladen. En last but not least zijn natuurlijk alle modellen van de OPX-serie ook in de koelhuisuitvoering voor temperaturen tot -32 graden Celsius verkrijgbaar.

Informatie
Voor meer informatie:

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven